Sport

Komentari 99

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske

Leo Messi i njegovi suigrači su nakon bolnog poraza protiv Hrvatske 3-0 na svjetskom prvenstvu u Rusiji svom izborniku Jorgeu Sampaoliju svašta izgovorili u svlačionici, bila je to eksplozivna svađa s izbornikom koju su pokrenuli Messi i Javier Mascherano, piše Express.

Detalj je to iz upravo objavljene digitalne knjige "Mundial es Historias" novinara Ariela Senosiaina, koji radi za TYC Sport i redovni je kolumnist sportskih novina Olé.

Senosiain tako piše da su stariji igrači predvođeni Messijem i Mascheranom okružili Sampaolija i njegove pomoćnike Sebastiana Beccacecea i Lionela Scalonija i bez prekida 15 minuta sipali uvrede na njihov račun te na kraju rekli Sampaoliju:

- Mi uopće ne razumijemo što govoriš. Više ti ne vjerujemo. Mi želimo imati svoje mišljenje.

- Mišljenje o čemu - pitao ih je Sampaoli, na što su mu odgovorili:

- O svemu.

U knjizi se navodi da je argentinski izbornik zatim pitao:

- Dakle, vi želite sastaviti momčad, voditi treninge, sve?

Na to mu je Messi rekao:

- Deset puta si me pitao za koje igrače želim da igraju i nikada ti nisam rekao nijedno ime. Reci mi, tu sad pred svima, jesam li ti ikad dao ijedno ime?

Dok je trajala svađa u svlačionici, bio je prisutan i Claudio Tapia, predsjednik argentinskog nogometnog saveza, koji je nakon što je svađa završila rekao Sampaoliju:

- Morat ćeš se predati.

World Cup - Group D - Argentina vs Croatia

Uslijedila je utakmica s Nigerijom na kojoj je stigla potvrda da ga je Sampaoli poslušao. Na jednoj snimci se, naime, vidjelo kako je Sampaoli zvao Messija i pitao ga da li da u igru, o kojoj je Argentini ovisio prolaz u osminu finala, stavi Sergija Agüera. Argentina je pobijedila, otišla u osminu finala i tamo izgubila od Francuske.

Sampaoli je dobio otkaz nakon što su se Argentinci vratili kući.  

World Cup - Group D - Argentina vs Croatia

Svi koji su pratili prvenstvo mogli su primijetiti da odnosi između Messija i Sampaolija nisu dobri, a govorilo se da je baš nakon utakmice s Hrvatskom Messi preuzeo vodstvo u svlačionici.

Najčitaniji članci