Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvati prvi put izgubili finale!

Hrvati prvi put izgubili finale!

Mate Pavić i Nikola Mektić izgubili su svoje prvo zajedničko finale. U završnici ATP-a u Dubaiju bolji su bili Cabal i Farah. Bilo je to četvrto finale Hrvata i tek prvi poraz

VIDEO

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić doživjeli su prvi poraz u finalu i ostali baz naslova na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, gdje su ih u završnom dvoboju sa 7-6 (0), 7-6 (4) nadigrali prvi nositelji Kolumbijci Juan-Sebastian Cabal i Robert Farah.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski tenisači igraju s klincima

Pokretanje videa...

00:53

Mektiću i Paviću je to bilo četvrto zajedničko finale, nakon što su slavili na ATP turnirima u Antalyji, Melbourneu i Rotterdamu.

Cabal i Farah su u 47. zajedničkom finalu došli do 17. naslova, a prvog nakon trijumfa na US Openu 2019.

U prvom setu nije bilo 'breakova', ali su Kolumbijci odigrali savršen 'tie-break' i ostavili hrvatsku kombinaciju bez poena. U drugom setu su Mektić i Pavić lovili 'break' zaostatka (1-3) i uspjeli to napraviti u šestom gemu, a u 12. gemu su propustili i set-loptu. Cabal i Farah su u 'tie-breaku' poveli 5-0, od čega se Mektić i Pavić nisu uspjeli oporaviti pa su Kolumbijci u dva 'tie-breaka' došli do prvog trofeja nakon 18 mjeseci čekanja.

Na šest odigranih turnira u 2021. Mektić i Pavić su ostvarili 20 pobjeda i samo triput izgubili. Prije Cabala i Faraha uspjeli su ih svladali Ivan Dodig i Filip Polašek u polufinalu Australian Opena te Francuzi Jeremy Chardy i Fabrice Martin u četvrtfinalu turnira u Dohi. 

Hrvatski par će sljedeći nastup imati od 24. ožujka na ATP turniru Masters 1000 serije u Miamiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti