Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrvatica koja je preplivala La Manche sada u novom izazovu: Izgubila sam kofer s opremom

Hrvatica koja je preplivala La Manche sada u novom izazovu: Izgubila sam kofer s opremom
2

Ne da nije stigao, nego još nije ni lociran!!! Mislim da znate čega sve nemam. Jedino malo zabrinjava činjenica što ću u preplivavanje ući bez adekvatne rezervne opreme, rekla je Levačić

VIDEO

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić prva je Hrvatica koja je preplivala La Manche i kanal Catalina, a sada je pred sebe stavila novi veliki izazov. 

Pokretanje videa...

Dina Levačić 00:16

Posljednjih šest godina čeka pravi trenutak kako bi preplivala još tri kanala, a prvi po redu je Gibraltarski tjesnac. 

Prvi put se prijavila 2016. godine, ali je zbog velikog broja zainteresiranih plivača došla na red tek 2020. godine nakon čega joj je pandemija korona virusa poremetila planove. Osim odgode,  dobivanje sponzorstava i drugih oblika financiranja se otežalo pa je Dina odlučila sredstva prikupiti  preko stranice GoGetFunding. 

Levačić je nakon tri leta avionom u četvrtak stigla do najuže točke Gibraltarskog tjesnaca - Tarife, grada i luke u južnoj Španjolskoj.
Dina je po dolasku na odredište ostala bez prtljage, ali ono najvažnije je ipak imala kod sebe - plivačku opremu. 

"Dugogodišnje iskustvo me naučilo, osnovnu plivačku opremu drži kod sebe! Važno da je glavni kofer doletio s nama", napisala je pa nastavila:

"Vozeći se do Tarife, dao se naslutiti vjetar. Kiteri su to potvrdili. Po dolasku, odmah smo otišli na sastanak sa organizatoricom", napisala je Levačić koja za sada još uvijek ne zna kada bi trebala krenuti u avanturu života. 

"Ništa se ne zna. Ovdje se vrijeme mijenja iz sata u sat. Pravocrtno gledano pliva se 15,5 km, ali gotovo uvijek više se ispliva. Osim problema sa vjetrom, dosta je ostalih ograničenja zbog prevelikog brodskog prometa i uskog prolaza. Nema plivanja prije svitanja i nema plivanja nakon zalaska sunca, iako je još dan. To je strogo kontrolirano od strane obje države. Pliva se isključivo kada struja ide u Sredozemlje, međutim postoji i dodatna struja koju treba prijeći u pravom trenutku. Nema hidracije prvih sat vremena, dok se ne prođe jaka struja uz obalu. Vrlo često nema hidracije ni zadnji sat, ukoliko su i tamo struje jake, jer svakim zaustavljanjem se gubi tempo plivanja, vrijeme i cilj postaje sve udaljeniji. Tu se mora slušati riječ iskusnog plivača/ kapetana, koji je ovaj kanal preplivao šest puta . Sveukupno, bolje je rjeđe piti, pa ćemo morati mijenjati način hidracije", napisala je. 

"Pogađate, jučerašnji dan je protekao u potrazi za kuferom.

"Ne da nije stigao, nego još nije ni lociran!!! Mislim da znate čega sve nemam . Jedino malo zabrinjava činjenica što ću u preplivavanje ući bez adekvatne rezervne opreme . Nemam gdje na brzinu kupiti moj model Speedovih naočala i kapice. Dosta vas zna što znače naočale u plivanju i koliko vremena treba da se dođe do pravog modela"

"Odrađen je lagani valoviti trening i mogu reći da se zaista dobro osjećam u Atlantiku, a danas ćemo to ponoviti na Mediteranu", napisala je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao