Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvatice na moćnu Norvešku: Želim da odigramo kao Kauboji

Hrvatice na moćnu Norvešku: Želim da odigramo kao Kauboji
1

Večeras u 18:00 sati rukometašice Hrvatske ugostit će Norvežanke u 3. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Francuskoj. Pred našim rukometašicama je težak zadatak...

VIDEO

U goste hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji danas dolaze aktualne europske prvakinje Norvežanke u sklopu kvalifikacija za Euro 2018. koje će se održati u Francuskoj. Zaista veliki zalogaj za izabranice Nenada Šoštarića i spektakl za navijače u Domu sportova. Iako Norvežanke dolaze oslabljene bez nekoliko važnih igračica poput ozlijeđene Nore Mork, Hrvatska je veliki autsajder u ovoj utakmici. Pogledamo li kladionice, koeficijent na pobjedu Norveške 1,05, a na slavlje Hrvatske nevjerojatnih 11.

Trofeji koje je osvojila ova reprezentacija zaista djeluju zastrašujuće. Osvajačice su čak 7 europskih prvenstava, 2 olimpijska zlata te 3 svjetska. S Norveškom smo odigrali ukupno 18 utakmica, a najveću pobjedu pamtimo iz 1997. kada smo ih dobili u osmini finala Svjetskog prvenstva.

- Što možemo očekivati, ne znam, ali znam što bih želio. Da ne primamo golove iz kontre, da pariramo u trčanju kao muška reprezentacija Norveškoj na nedavnom Euru, da imamo kvalitetnu obranu, da u napadu ne pucamo polovične šuteve. A one to savršeno nude i onda koriste - rekao je izbornik Nenad Šoštarić te se osvrnuo na napadačke sposobnosti Norveške:

- Osim Kristiansen, nema šuta izvan devet, ali imaju tehniku šuta s poda, imaju odličan protok lopte za igru "jedan na jedan". Napad vodi Oftedal. Mislim da je Francuska na posljednjem finalu SP-a dala pravu sliku kako se s njima može. Jaka obrana, nisu im dopustile da ih iskontriraju. Oslabljene su za Noru Mork, ali imaju Amandu Kurtović na tom mjestu koja igra u CSM Bucuresti. Nora nikada nije bila čitava ekipa. Tu su Veronika Kristiansen i Stine Oftedal, tu su tri vrhunske golmanice u toj priči. To je ekipa koja vlada ženskim rukometom zadnjih 10 godina.

Hrvatska je trenutačno na drugom mjestu u grupi 1 s dva boda iza Norveške koja ima stopostotan učinak. Iza nas se nalazi Ukrajina koja ima isti broj bodova te zadnja Švicarska. Hrvatske rukometašice su uspjele pobijediti Švicarsku, no izgubile su na gostovanju kod Ukrajine 26-22. Stoga, ključni susret će se odigrati upravo protiv Ukrajinki koje moramo pobijediti minimalno pet razlike. No, isto tako izbornik se nada kako bi Švicarke mogle iznenaditi ukrajinske rukometašice te nam tako puno pomoći.

Pred hrvatskim rukometašicama je danas jako težak zadatak, no zašto ne prirediti čudo na svom terenu... 

- One igraju tih švedskih 6-0 na sedam metara i stalno daju neke polušanse za guranje pivotu, a onda presjeku takvih šest-sedam lopti. Tu moramo biti dovoljno pametni, ali mislim da je osnova trčanje. Osnova je energetski dio, trčanje u oba smjera, a pogotovo vraćanje u obranu.

Izbornik Nenad Šoštarić za ovu je akciju pozvao sljedeće igračice:
1. Ivana Kapitanović – RK Podravka Vegeta
2. Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb
3. Antonia Jukić – RK Podravka Vegeta
4. Aneta Benko – RK Krim Mercator
5. Ćamila Mičijević – Dunaujvarosi KKA
6. Valentina Blažević – SPR Pogon Baltica Szczecin
7. Maja Kožnjak – ŽRK Pitomača
8. Vesna Milanović Litre – Kisvardai KCSE
9. Katarina Ježić – Siofok KC
10. Ana Debelić – RK Podravka Vegeta
11. Marijeta Vidak – RK Podravka Vegeta
12. Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb
13. Paula Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
14. Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
15. Dora Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb
16. Larissa Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb
17. Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb
18. Ana Turk – RK Podravka Vegeta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili