Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatice se vratile u igru na EP-u: Pale su Estonke u Pešti

Hrvatice se vratile u igru na EP-u: Pale su Estonke u Pešti
1

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nakon dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Budimpešti ima omjer 1-1. Nakon poraza od Azerbajdžana, pala je Estonija

VIDEO

Hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u skupini C Europskog prvenstva za odbojkašice u Budimpešti, gdje su izabranice Danielea Santarellija u dvoboju 2. kola svladale Estoniju sa 3-1 (25-18, 25-17, 26-28, 25-12), nakon jednog sata i 46 minuta igre.

Samanta Fabris sa 14 te Lucija Mlinar i Karla Klarić sa po 12 poena predvodile su reprezentaciju Hrvatske, dok su kod Estonki najučinkovitije bile Kertu Laak sa 13 i Nette Peit sa 11 osvojenih bodova.

U izjednačenom prvom setu, Estonke su držale priključak dijelom zahvaljujući i pogreškama hrvatskih odbojkašica. No, od 19-17 Hrvatska je nanizala pet poena te iskoristila drugu priliku za osvajanje prvog seta.

Ponešene dobrim završetkom prve dionice, hrvatske su odbojkašice nastavile u istom ritmu igrati i u drugom setu u kojem su povele 13-3. Kod vodstva 24-9 uslijedilo je opuštanje pa su se Estonke približile do 24-17 prije nego što je hrvatska reprezentacija iskoristila devetu set-loptu.

Hrvatski izbornik Santarelli u trećem je setu odlučio odmoriti kapetanicu Samantu Fabris, što je Estonija iskoristila vodstvom kroz cijelu treću dionicu, u čiju je završnicu ušla vodeći sa 22-18. Tada je Santarelli vratio u igru Fabris, dao priliku i Martini Šamadan, što je rezultiralo osvajanjem šest od sljedećih sedam poena, pa su Hrvatice došle do prve meč-lopte (24-23). Estonke su izvukle tu i još jednu meč-loptu (25-24), da bi iskoristile svoju drugu set-loptu i izborile nastavak meča.

No, tu je eksperimentima bio kraj. Ponovno sa Samantom Fabris u udarnom sastavu Hrvatska je sustavno povećavala prednost koja je u konačnici dostigla najvećih +13 (24-11), a Hrvatice su iskoristile drugu, a ukupno četvrtu meč-loptu za pobjedu koja im je donijela tri boda i privremeno vodstvo na ljestvici skupine C.

Hrvatska je u dva meča skupila četiri boda, a Nizozemska i Mađarska su na tri boda uz utakmicu manje. Iz svake od četiri skupine će u drugi krug plasman izboriti po četiri najbolje reprezentacije. 

U nedjelju će hrvatske odbojkašice imati prvi dan odmora, a u ponedjeljak će u 3. kolu igrati protiv Rumunjske. Početak tog dvoboja je u 18 sati.

EP odbojkašica, skupina C - 2. kolo

  • HRVATSKA - Estonija   3-1 (25-18, 25-17, 26-28, 25-12)
  • Mađarska - Rumunjska  1-3 (23-25, 25-21, 24-26, 22-25)
  • Azerbajdžan - Nizozemska (ned, 15.30)

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve