Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Hrvatice su lijepe djevojke, a gitara mi je baš velika ljubav...'

'Hrvatice su lijepe djevojke, a gitara mi je baš velika ljubav...'
1

Koprivnica je poput grada u kojem sam odrastao u Brazilu, pa me nostalgija manje ‘trese’. Naučio sam ju svirati kada sam igrao u Santosu, a najdraža mi je brazilska grupa Projeto Sola, kaže Mateus Lima

VIDEO

Hrvatice su zgodne, ali teško ih je uspoređivati s Brazilkama, svaka žena ima svojih čari, kaže nam Mateus Lima Cruz (27), Brazilac u redovima Slaven Belupa.

Pokretanje videa...

01:00

Pandemija koronavirusa je zaustavila prvenstvo, a Lima je većinu vremena provodio uz omiljeni instrument - gitaru.

- Tijekom karantene puno sam trenirao, čitao knjige i svirao gitaru. Nije bilo lako, ali morali smo se prilagoditi. Sada se vraćamo u normalu i nadam se da se ovakve stvari više neće ponavljati. Gitara je još jedna od mojih ljubavi. Naučio sam ju svirati kada sam igrao u Santosu, a najdraža mi je brazilska grupa Projeto Sola. Pomogne mi da ‘maknem glavu’ od problema i uživam. Sviram svaki dan, kad uhvatim vremena - pojašnjava ljubimac koprivničke publike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Koprivnica: NK Slaven Belupo i NK Lokomotiva u 16. kolu Prve HNL

Lima i publika su kliknuli na prvu...

- Koprivnica je poput grada u kojem sam odrastao u Brazilu, i stoga me nostalgija manje ‘trese’. Ljudi su topli, srdačni, spremni za šalu i razgovor - kaže najbolji gitarist u momčadi trenera Tomislava Stipića.

Nogometnu karijeru gradio je u Brazilu, Albaniji i Srbiji...

- U Hrvatskoj je kvaliteta nogometa na višoj razini od Albanije, ali i Srbije - kaže Lima.

Najbolje se snalazi kao napadač, ali za Slaven Belupo je spreman igrati što god treba.

- Mogu igrati i drugog napadača, ali se i prilagoditi bilo kojem zahtjevu trenera. Uvijek govorim kako je momčad bitnija od pojedinca i zato bih zaigrao bilo koju poziciju na koju me trener postavi.

Nakon izlaska iz ‘kućnog pritvora’ se osjeća bolje, a najviše se druži s Jeffrenom, za kojeg kaže da je odlična osoba.

- Što donosi budućnost? Teško je reći. Živim iz dana u dan i za svaki trening. Koncentriran sam na završnicu prvenstva. Želim osvojiti Kup sa Slaven Belupom, a onda ćemo vidjeti što ćemo i kako kasnije. Korak po korak, a na kraju će biti kako dragi Bog da - rekao je Lima i požurio na trening.

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige

Ovaj brazilski znalac koji je od prošle sezone stanovnik podravske metropole tvrdi kako ga Koprivnica kao manje mjesto podsjeća i na njegov rodni grad (Iturama) u Južnoj Americi. A Lima je pun pohvala na račun grada u kojemu pokazuje svoje nogometno umijeće.

- Koprivnica je miran grad koji me doista podsjeća na mjesto gdje sam odrastao, uživam ovdje i u Slaven Belupu - završio je Lima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener