Obavijesti

Sport

Komentari 43

Hrvatska bez predstavnika u 4. kolu: Porazi Čilića i Dodiga...

Hrvatska bez predstavnika u 4. kolu: Porazi Čilića i Dodiga...
4

Nakon poraza Marina Čilića i Ivana Dodiga u 3. kolu, hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji na Australian Openu

VIDEO

Nakon poraza Marina Čilića i Ivana Dodiga u 3. kolu, hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji na Australian Openu.

Bolji od Marina Čilića, 14. tenisača svijeta, bio je Talijan Andreas Seppi, 23. igrač sa svjetske rang-ljestvice u maratonskom meču. Seppi je slavio 6-7(2), 6-3, 2-6, 6-4, 6-2 i upisao četvrtu pobjedu u devetom ogledu s najboljim hrvatskim tenisačem.

Čilić je dobio prethodna tri meča, sva tri 2011. godine. Međutim, prvi talijanski reket, 28-godišnji Seppi, prošle godine je odigrao dosta bolju sezonu nego onu prethodnu, pa je stigao i do najboljeg plasmana u karijeri krajem prošle godine (na 22. mjestu). Seppijev napredak na svojoj koži u Melbourneu je osjetio Čilić, što nije ugodna spoznaja uoči skorašnjeg Davis Cup ogleda između reprezentacija Italije i Hrvatske.

U prvom setu je Seppi dvaput imao break prednosti, Čilić se oba puta vratio i osvojio set i tie-breaku. Drugi set je Čilić izgubio uz jedan break i dva izgubljena servisa. U trećem je dominirao s dva breaka, ne dopustivši Seppiju niti jednu šansu za oduzimanje servisa. No, niti vodstvo 2-1 u setovima, kao niti prednost 2-0 u petom setu Čiliću nisu bili dovoljni za pobjedu. Izgubio je zadnjih šest gemova u meču. Meč je okončao s 13 asova, 38 izravnih poena i 67 neforsiranih pogrešaka.

Francuz Richard Gasquet, deseti tenisač svijeta, pobijedio je Ivana Dodiga (74. ATP) 4-6, 6-3, 7-6(2), 6-0 u njihovom prvom ogledu.

Dodig je imao set i 3-1, ali je nakon toga izgubio pet gemova u nizu. Bio je na dva poena od osvajanja trećeg seta. Nakon što ga je izgubio u tie-breaku, u četvrtom je ostao bez goriva i bez gema.

Dodig je u Melbourneu ostavio jako dobar dojam, te je ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima plasmanom u 3. kolo.

Gasquet će u osmini finala igrati protiv sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsonge, koji je sa 6-2, 6-1, 6-4 svladao Slovenca Blaža Kavčića.

Odličan dan Francuza upotpunio je 36. tenisač svijeta Jeremy Chardy, koji je pobjedom nad šestim nositeljem, Argentincem Juanom Martinom del Potrom 6-3, 6-3, 6-7(3), 3-6, 6-3 priredio iznenađenje dana. Argentinac se vratio nakon izgubljena prva dva seta, ali je u petom setu izgubio servis u osmom gemu. Chardy je nakon toga hladnokrvno odservirao za meč. Za četvrtfinale će igrati protiv Seppija.

Britanac Andy Murray pobijedio je bez većih problema litavskog kvalifikanta i svog čestog trening-partnera  Ricardasa Berankisa 6-3, 6-4, 7-5. Murray nije pri vodstvu 5-4 u trećem setu uspio na svom početnom udarcu okončati meč, ali je nakon napravljenog breaka to učinio dva gema kasnije.

Lučić u 3. kolu parova, uspješni juniori Čović i Konjuh

Hrvatska 30-godišnja tenisačica Mirjana Lučić-Baroni i Srpkinja Jelena Janković igrat će u osmini finala igre parova na Australian Openu protiv Ruskinje Anastazije Pavljučenkove i Čehinje Lucie Šafarove…

Prije 15 godina je Mirjana Lučić osvojila naslov pobjednice u istoj konkurenciji na ovom turniru sa Švicarkom Martinom Hingis. Lučić je s 15 godina, 10 mjeseci i 21 danom postala najmlađa igračica u povijesti s titulom na Australian Openu. Bio je to i njezin prvi profesionalni turnir koji je odigrala u konkurenciji parova.

U toj istoj konkurenciji su Lučić-Baroni i Janković stigle do osmine finala, i to bez imalo truda, jer su njihove suparnice, Njemica Anna-Lena Grönefeld i Čehinja Čehinje Kveta Peschke predale meč bez borbe.

Naša Darija Jurak i Mađarica Katalin Marosi izgubile su u 2. kolu od petih nositeljica, Ruskinje Nadije Petrove i Slovenke Katarine Srebotnik 6-1, 7-6(3).

Naš junior Borna Čorić, postavljen za 11. nositelja, pobijedio je u 1. kolu Amerikanca Martina Redlickog 6-2, 6-4 za točno sat vremena igre. Čorić je svom suparniku dopustio samo jednu break-loptu u meču koju ovaj nije iskoristio, dok je naš tenisač realizirao tri od šest takvih prilika. U 2. kolu igrat će protiv Australca Marca Polmansa.

U muškom dijelu juniorskog turnira nastupit će još jedan hrvatski predstavnik, Franko Miočić, koji će na startu igrati protiv Rusa Spirina.

Velika nada hrvatskog tenisa Ana Konjuh, postavljena za 3. nositeljicu, pobijedila je na startu Australku Ellen Perez 6-3, 6-4. Dubrovkinja će u 2. kolu igrati protiv Japanke Mami Adachi. U ženskom turniru nastupit će i Adrijana Lekaj. Prva suparnica bit će joj Indijka Sutjiadi.

Australian Open, ženski parovi, 2. kolo:

Petrova /Srebotnik – Jurak / Marosi 6-1, 7-6(3)

Janković / Lučić-Baroni - Grönefeld / Peschke pobjeda bez borbe

Juniori, 1. kolo:

Čorić (11) – Redlicki 6-2, 6-4

Juniorke, 1. kolo:

Konjuh (3) – Perez 6-3, 6-4

Australian Open, tenisači, 3. kolo:

  • Chardy – Del Potro (6) 6-3, 6-3, 6-7(3), 3-6, 6-3
  • Seppi (21) – Čilić (12) 6-7(2), 6-3, 2-6, 6-4, 6-2
  • Murray (3) – Berankis 6-3, 6-4, 7-5
  • Tsonga (7) – Kavčič 6-2, 6-1, 6-4
  • Gasquet (9) – Dodig 4-6, 6-3, 7-6(2), 6-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti