Sport

Komentari 0

Hrvatska bez sjajne šuterice na EP: 'Ha, ima obaveze u Americi'

Hrvatska bez sjajne šuterice na EP: 'Ha, ima obaveze u Americi'

Od pozvanih igračica otkazale su Nika Mühl zbog obaveza u NCAA ligi i Ružica Džankić zbog problema s leđima. Umjesto nje priliku će dobiti Lea Hajdin koja je sličan tip igrača

 Izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Stipe Bralić objavio je u utorak popis 17 igračica na koje računa za Europsko prvenstvo najavivši okupljanje reprezentativki 12. svibnja kada kreću u Sv. Martina na Muri na pripreme. 

Europsko prvenstvo za košarkašice održava se od 17. do 27. lipnja u u Francuskoj i Španjolskoj, a hrvatska reprezentacija je u skupini D s Francuskom, Rusijom i Češkom i igra utakmice u Strasbourgu.

- U srijedu krećemo s pripremama za Europsko prvenstvo s 15 igračica - najavio je izbornik Bralić pa dodao:

- Ivana Dojkić će se zbog manjih zdravstvenih problema priključiti u Poreču, dok Marija Režan mora odraditi 14 dana terapija za koljeno i, ako sve bude u redu, priključit će se u drugoj fazi priprema u Splitu. Od pozvanih igračica otkazale su Nika Mühl zbog obaveza u NCAA ligi i Ružica Džankić zbog problema s leđima. Umjesto nje priliku će dobiti Lea Hajdin koja je sličan tip igrača, visoko krilo odličnog šuta za tri poena, a od novih cura tu je i Matea Tadić koja se nametnula dobrim igrama u viceprvaku Slovačke. Ostale cure su već participirale u kvalifikacijskim utakmicama i ljetnim pripremama u posljednje dvije godine. Nadam da će sve djevojke biti zdrave, bez problema s Covidom jer nas čeka dosta testiranja te da ćemo moći igrati u najboljem sastavu", dodao je.

Pripreme će trajati nešto više od mjesec dana, na rasporedu je nekoliko prijateljskih utakmica pa i domaći turnir u Splitu.

- Pripreme su optimalno posložene, odigrat ćemo sedam prijateljskih utakmica, a zbog još uvijek složene situacije u vezi korone odustali smo od turnira van Hrvatske. Bitno je da odemo maksimalno spremni u Francusku jer imamo vrlo zahtjevnu skupinu s domaćinom Francuskom, Rusijom i Češkom koje nismo pobijedili nijednom u službenim utakmicama od osamostaljenja države. Samim time izazov je veći, a naravno želja i cilj je prolazak skupine i ulazak u knockout fazu gdje je sve moguće -  nadovezao se Bralić.

- Od svih sudionica kvalifikacija postigli smo daleko najviše poena iz kontranapada i to jasno govori na koji se način želimo pripremiti i igrati, a imamo dosta vremena i dobre uvjete da dođemo do željene razine koja traži visok nivo natjecanja na Europskom prvenstvu - otkrio je za kraj Bralić kako želi pripremiti svoje igračice. 

ŽENSKA SENIORSKA REPREZENTACIJA – pripreme za EP 2021: Marija Režan, Ivana Dojkić, Lea Miletić, Ana-Marija Begić, Nina Premasunac, Ivana Tikvić, Andrijana Cvitković, Ana Petrak, Matea Tadić, Anđela Marić, Karla Erjavec, Ivana Ujević, Mia Mašić, Klaudia Periša, Iva Slonjšak, Josipa Silov, Lea Hajdin

Najčitaniji članci