Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska bez Ukića, Mršić zbog ozljeda i korone zvao debitanta

Hrvatska bez Ukića, Mršić zbog ozljeda i korone zvao debitanta

Hrvatska će put Turske 15. veljače i imat će pet dana za pripremu utakmica protiv Nizozemske i Turske. "Te utakmice u rezultatskom smislu nisu važne, ali to ne znači da idemo na izlet", kaže Mršić

VIDEO

Tamo gdje su koncem studenog potvrdili plasman na Eurobasket sljedeće godine - u Istanbulu - sredivši Tursku, a onda i za čistih 4-0 Švedsku, hrvatski se košarkaši vraćaju dovršiti posao u kvalifikacijama. Izbornik Veljko Mršić, za razliku od prošlog prozora, ovaj može pripremiti bez ikakvog stresa jer karta za EP u Italiji, Gruziji, Njemačkoj i Češkoj je u džepu i protiv Nizozemske 20. veljače i Turske dva dana kasnije moći će isprobati neka nova lica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 02:35

To su u prvom redu play Goran Filipović, bivši igrač Splita koji je danas u rumunjskoj Craiovi, zatim na bekovskim pozicijama i povratnik Jakov Mustapić. Testirat će Mršić i Tomislava Gabrića koji je uglavnom otpadao za uži spisak, dok je ostatak igrača uglavnom kostur na koji Mršić računa. Doduše, ovaj put bez Roka Ukića i Roka Rogića.

- Rogić je ‘out’ zbog ozljede četiri do šest tjedana, a s Ukićem je dogovoreno da zbog zgusnutog rasporeda i nekih lakših problema preskoči ovaj ciklus. Ramljak je također ozlijeđen i ne možemo na njega računati u idućih 10 dana, a jedan od igrača koji su dobili poziv se pokazao pozitivnim na korona virus. Nadalje, Cibona će u reprezentativnoj stanci odigrati nekoliko zaostalih prvenstvenih utakmica te smo se dogovorili da u reprezentaciju pozovemo samo dva njihova igrača - pojasnio je izbornik popis od 14 igrača.

Zagreb: Hrvatska i Švedska u kvalifikacijskog utakmici za Eurobasket

- Većina ovih igrača već je bila dijelom reprezentacije, a debitant je samo Filipović koji je to zaslužio svojim igrama. Bilo je lider ekipe u Širokom, a jednako tako je nastavio i u svom rumunjskom klubu. Mustapić nije sudjelovao u posljednje četiri utakmice, no u Slobodi iz Tuzle igra odlično pa ga je i moj pomoćnik Damir Mulaomerović jako nahvalio. Perković je također povratnik, trenutačno se diže i u dobroj je formi. Naglasio bih za kraj i kako su na širem spisku mlađi igrači na koje računamo u budućnosti i s kojima planiramo raditi u ljetnom programu.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 15, veljače i odmah će put Turske gdje će imati pet dana za pripremu. Želja je svakako završiti kvalifikacije, ako se može, sa čistih 6-0, ali nije i imperativ.

- Ove utakmice u rezultatskom smislu nisu važne. Moći ćemo igrati opuštenije, ali to ne znači da idemo na izlet, nego odigrati najbolje što možemo.

  • DREŽNJAK Mateo,  Cibona
  • MARČINKOVIĆ  Pavle,  Split
  • KRUŠLIN Filip,  Dinamo Sassari, Italija
  • ŠAKIĆ  Željko,  Avtodor, Rusija
  • PRKAČIN Roko,  Cibona
  • BILAN Miro,  Dinamo Sassari, Italija
  • MARIĆ Marin, Split
  • JORDANO Antonio, Zadar
  • VRANKOVIĆ Antonio,  Split
  • FILIPOVIĆ  Goran, Craiova, Rumunjska
  • MUSTAPIĆ  Jakov,  Sloboda Tuzla, BiH
  • PERKOVIĆ Toni,  Split
  • GABRIĆ Tomislav,  Enea Astoria, Poljska
  • MAVRA Dominik, Zadar
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...