Obavijesti

Sport

Komentari 81

Hrvatska će ugostiti Gibraltar uoči utakmice protiv 'azzurra'

Hrvatska će ugostiti Gibraltar uoči utakmice protiv 'azzurra'
1

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu s najmlađom članicom Uefe Gibraltarom 7. lipnja, pet dana prije kvalifikacijske utakmice s Italijom

VIDEO

Hrvatski nogometni savez pozvao je Gibraltar na prijateljsku utakmicu A-reprezentacija 7. lipnja ove godine na Maksimiru, što je najmlađa članica Uefe i prihvatila, izvijestio je tamošnji nogometni savez na službenim stranicama.

"Kockasti" će tako brusiti formu pred ključnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj protiv Italije 12. lipnja u Zagrebu na selekciji omalene državice kojoj su ove kvalifikacije prvo službeno natjecanje nakon primitka u članstvo krovne europske nogometne federacije u lipnju 2013.

- Mi u Hrvatskoj najbolje znamo koliki značaj ima samo jedna nogometna utakmica. Želimo vam sve najbolje u nastojanjima da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. godini mogli odigrati međusobnu utakmicu, kvalifikacijsku ili prijateljsku - govorio je predsjednik HNS-a Davor Šuker u travnju 2013., kada je bio domaćin delegaciji Gibraltarskog nogometnog saveza.

Nakon četiri kola kvalifikacija za Euro Gibraltar je uvjerljivo najlošija momčad skupine D s četiri poraza i gol-razlikom 0-21. U prijateljskim utakmicama, osim dva poraza od Farskih Otoka i Estonije, zabilježili su i tri pozitivna rezultata, remi bez golova protiv Slovačke, remi kod Estonije 1-1 te povijesnu pobjedu nad Maltom 1-0 u Portugalu.

Kadar gibraltarske reprezentacije uglavnom čine nogometaši iz domaće lige, a nekoliko ih za kruh zarađuje na Otoku, što nije čudno s obzirom da Ujedinjeno Kraljevstvo još uvijek ima određene ovlasti nad državom.

Branič Scott Wiseman igra u engleskom trećeligašu Preston North Endu, David Artell član je velškog prvoligaša Bala Towna, veznjak Jake Gosling nastupa za engleskog petoligaša Bristol Roverse, a napadač Adam Priestley igra u četvrtoligašu Farsleyju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'