Sport

Komentari 22

Hrvatska četvrti favorit za zlato! Iza nas nalaze se čak i Francuzi

Hrvatska četvrti favorit za zlato! Iza nas nalaze se čak i Francuzi

Favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva su Danci, unatoč Euru prije godinu dana koje je za njih bilo "za zaborav". Slijede Norvežani pa 'krvnici' Hrvatske iz finala Eura - Španjolci

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu četvrti je favorit natjecanja, bar tako kladionice tvrde.

Najveći favoriti za naslov su aktualni prvaci Danci na koje je tečaj 4,00, a kladionice im vjeruju bez obzira na 'kolaps' na Europskom prvenstvu prije godinu dana kada su ispali već u prvom krugu. Bili su treći u skupini, iza Mađarske i Islanda.

Odmah iza Danaca su Norvežani za koje ne bi bilo nikakvo čudo da iz Egipta odu s trofejem svjetskog prvaka. Tečaj na Norvešku je 4,50. 

Ispred nas na listi favorita za osvajanje naslova smjestili su se i naši krvnici iz finala Eura - Španjolci (5,00). 

Na naše je 'kauboje' tečaj 6,00, a blizu su nam i Francuzi (6,50) koji su inače u očajnoj formi, ali cijela rukometna javnost, a najviše Hrvati, znaju da su Francuzi, "Francuzi" i da ih se nikako ne smije otpisati uoči početka natjecanja.

Nijemci su u izostanku nekih igrača zbog korona virusa tek šesti favoriti (15,00), a iznenađenje natjecanja mogli bi biti naši susjedi Slovenci (17,00) koji su izborili polufinale Eura prije samo godinu dana, pa zašto onda ne bi i ponovili uspjeh na manje konkurentnom Svjetskom prvenstvu.

Krug od osam favorita za naslov zatvaraju domaćini Egipćani, na njih je tečaj okruglih 20,00.

Hrvatska otvara Svjetsko 15. siječnja protiv Japana, a na pobjedu 'kauboja' tečaj je simboličan - 1,05.

Ništa veći neće biti niti na pobjedu protiv slabašne Angole, dok bi protiv Katara to ipak moglo malo porasti.

U slučaju prolaska prve grupe (što ne bi nikako trebalo doći pod upitnik), križat ćemo se s grupom u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Demokratska Republika Kongo.

Bez obzira na poštovanje prema drugim reprezentacijama i svemu ostalome, sve manje od polufinala za Hrvatsku bi bila 'katastrofa'.

 

Najčitaniji članci