Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dodig izgubio, Čilić poravnao na 1-1 bez izgubljenog gema

Dodig izgubio, Čilić poravnao na 1-1 bez izgubljenog gema
2

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nakon prvog dana kvalifikacija za Svjetsku skupinu ima 1-1. Dodig je izgubio, a Čilić je slavio nakon predaje Van der Merwea

VIDEO

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nakon prvog dana kvalifikacija za Svjetsku skupinu protiv Južnoafričke Republike ima 1-1. U prvom susretu Ivan Dodig je izgubio od 33. tenisača svijeta Kevina Andersona 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(5), no Marin Čilić je za samo 51 minutu poravnao rezultat. Čilić je lakoćom svladao nedoraslog 128. tenisača svijeta Van der Merwea 6-0, 6-0 nakon čega mu je Južnoafrikanac predao meč.

Dobio je Čilić sva 32 poena na svom servisu, dok je Južnoafrikancu od ukupno 42 poena odigrana pri njegovu servisu uspio dobiti točno pola (21).

Bio je to Čiliću četvrti uzastopni trijumf za reprezentaciju u Davis Cupu. Posljednji njegov poraz datira iz srpnja prošle godine i splitskog sraza protiv Novaka Đokovića. Nakon toga pobijedio je Viktora Troickog, Philippa Kohlschreibera, Floriana Mayera i sada Van der Merwea.

Za sutrašnji su dvoboj parova zasad prijavljeni Kevin Anderson i Rik de Voest s domaće, te Nikola Mektić i Antonio Veić s hrvatske strane.

Dodig razočarao

Na otvaranju prvog dana Dodig je predugo bio sasvim indisponiran za igru. Napokon je uspio iskoristiti priliku za break u drugom gemu trećeg seta i sačuvati prednost do kraja za smanjenje vodstva (2-1). Svejedno se u tome previše mučio i Anderson je prijetio gotovo na svakom njegovu servis-gemu.

Sjajno je Dodig krenuo i u četvrti set prvi došavši do prednosti oduzetog servisa. Izgubio ju je, međutim, vrlo brzo, već u šestom gemu, da bi potom Anderson bolje odigrao tie-break došavši do 7-5 pobjede u 13. gemu.

Premda je moćnog servera Dodig nadmašio brojem as-servisa (12-9), daleko ga je nadmašio i po dvostrukim servis-pogreškama (12-6). Pri jednom je gemu u trećem setu, kojeg je čak uspio spasiti, napravio tri unutar istog gema.

Dodigu je to bio treći pojedinačni dvoboj za reprezentaciju u Davis Cupu i drugi uzastopni poraz. Čeka i dalje prvu ovosezonsku pobjedu nakon što je u ožujku izgubio u Zagrebu od Philippa Kohlschreibera.

Jedinu je pobjedu upisao prije 18 mjeseci u nevažnom meču protiv Ekvadorca Ivana Endare u Varaždinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'