Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Hrvatska hobotnica' Stipe Pletikosa čudesan u slavlju

'Hrvatska hobotnica' Stipe Pletikosa čudesan u slavlju
1

Hrvatski reprezentativni golman imao je nekoliko nevjerojatnih intervencija u utakmici koju je Spartak dobio ponajviše zahvaljujući njemu

VIDEO

Moskovljani su pobijedili Šinjik na gostovanju u Jaroslavlju 2-1, a Pletikosa će vrlo vjerojatno zaraditi naslov igrača utakmice nakon sjajnih obrana.
U desetoj je minuti igrač Šinjika Semočko opalio bombu s 30-ak metara, koja je na putu prema golu okrznula nekoga od igrača i promijenila smjer. Pletikosa je krajnjim naporom uspio zaustaviti loptu na putu prema mreži, iako su domaći nogometaši tražili pogodak uvjereni da je lopta prešla zamišljenu gol-liniju.
Još je veći, nevjerojatan podvig Pletikosa režirao u 43. minuti. U istoj je akciji udarac za udarcem domaćih branio čak tri puta.
Najprije je obranio šut Laizansu, no lopta se ponovno odbila do latvijskog veznjaka. Ovaj nije pucao već ju je gurnuo slobodnom Bojarincevu. Hrvatski je vratar reagirao, kažu u izvještaju na Sport Expressu, mačjim refleksom, te još jednom odbio loptu u polje. Na nju je potom natrčao Monarev i pred sobom imao prazna vrata. Iako je Pletikosa sekundu ranije ležao nakon intervencije sasvim izbačen izvan igre, odnekud se bacio i treći put obranio siguran pogodak domaćih nogometaša.
"Hrvatsku su hobotnicu" frustrirani domaći nogometaši uspjeli probiti tek u 61. minuti preko spominjanog Monareva.
Spartak je vodio još u prvom poluvremenu, golovima Rodrigueza (21.minuta) i Fathija (39.), 2-0. Bilo je to dovoljno za konačnu 2-1 pobjedu i prvo slavlje danskog trenera Michaela Laudrupa na klupi moskovske momčadi u prvenstvu.
Utakmica je tijekom prvog poluvremena zbog dimnih bombi na terenu prekidana u tri navrata, te je sudac produžio taj dio igre čitavih 11 minuta.
Dramatično je bilo i u drugoj dosad odigranoj utakmici. Krilja Sovjetov je u Samari dočekala moskovski Dinamo, a završilo je bez pobjednika, 3-3. Gosti su poveli 2-0, da bi domaći preokrenuli na 3-2 na krilima češkog veterana Jana Kollera, koji je zabio drugi i treći pogodak. Australac Luke Wilkshire izjednačio je iz penala u sudačkoj nadoknadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku