Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska i Grčka laki favoriti, u drugoj fazi na Slovence i Ruse

Hrvatska i Grčka laki favoriti, u drugoj fazi na Slovence i Ruse
1

Hrvatska reprezentacija prvu utakmicu skupine D otvara s Finskom u 20 sati. S najtežim protivnikom Grčkom igraju 5. rujna, a svih pet susreta igraju se u Alytusu

VIDEO

Ždrijeb Eurobasketa Hrvatskoj je dodijelio 'balkansku' skupinu s četiri reprezentacije iz regije - Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Crnom Gorom i Grčkom te jednim 'regionalnim autsajderom' Finskom.

Svih pet utakmica prve faze natjecanja igrat će se Alytusu, na jugu Litve. 

- Prvenstvo je vrlo jako, svi osim Grka su kompletni, a sustav natjecanja vrlo je zahtjevan. Skupina u prvoj fazi s Grčkom, Crnom Gorom, BiH, Makedonijom i Finskom nije atraktivna, ali je teška i trebat će nam dosta angažmana, znanja i energije -rekao Joke Vranković.

Hrvatska je uz Grčku izraziti favorit za prolazak skupine, ali poučeni iskustvom iz 2005. i utakmice s Bugarskom te 2007. i dvoboja s Latvijom u Španjolskoj treba pozvati na oprez.

Finska

Prvi protivnik Hrvatske na Eurobasketu izraziti je austajder skupine i reprezentacija koja će natjecanje završiti već u prvoj fazi. Finci su šuterska momčad, najpoznatiji igrači su Koponen i Mottola koji ima iskustvo igranja u NBA-u, no nedostaje im kvalitete, posebno u obrani i na poziciji centra. Prognoza je posljednje mjesto u skupini.

Makedonija

Makedonci imaju respektabilnu momčad koju ne treba podcijeniti na čelu s McCalebbom i Ilievskim na poziciji 'playmakera', a tu je i bivši Zadranin Todor Gečevski te Pero Antić iz Zvezde i Partizana. Imaju iskustvo, ali su slabi na krilu. Od plasmana u drugi krug jedino im je važnija pobjeda nad velikim rivalom Grčkom. Prognoza je da će ispasti u prvom krugu.

Crna Gora

Njih me najviše strah, rekao je Marko Popović. Naši južni susjedi u Litvu dolaze s ciljem prolaska u četvrtfinale. Najbolji igrači su im Omar i Cook koji su nesavladivi u skakačkom dijelu te Peković. Mana im je manjak iskustva na velikim natjecanjima, no konkuriraju za treću poziciju.

Bosna i Hercegovina

Najveća zvijeda Bosne i Hercegovine je Mirza Teletović iz Caje Laborala. Jedan od najboljih europskih tricaša može biti neugodan po protivnike uđe li u seriju te povede ostatak momčadi koji ipak ne djeluje kohezivno. Zbog toga će nastupe zaključiti u skupini.

Grčka 

Dvostruki europski prvaci te aktualna europska bronca uz Hrvatsku je najveći favorit skupine te im je minimalni cilj plasman u četvrtfinale. U momčad su došli neki novi, mlađi igrači koje će predvoditi iskusni Bourousis te najveća zvijezda reprezentacije i kapetan Antonis Fotsis iz Armani Jeansa. Imaju odličnu skakačku liniju, ali i neiskustvo te mnogo izostanaka.

U drugom krugu na Rusiju i Sloveniju

Prve tri momčadi iz skupine C sastat će se s u skupini drugog kruga s tri ekipe iz skupine D. Najveći favoriti za prolazak su Rusija koja je i konkurent za naslov te Slovenija Dragićem, Lakovičem i Smodišom. Za prolazak u drugi krug borit će se Ukrajina, Gruzija i Belgija.

Raspored utakmica Hrvatske u skupini C; Alytus, Litva

31. VIII. HRVATSKA - Finska 20:00h

1. IX. Makedonija - HRVATSKA 20:00h

3. IX. HRVATSKA - Crna Gora 20:00h

4. IX. BiH - HRVATSKA 20:00h

5. IX. Grčka - HRVATSKA 17:00h

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom