Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatska ima europsko srebro! Veočić izgubio nokautom u 2. rundi u finalu, ali izborio je OI

Hrvatska ima europsko srebro! Veočić izgubio nokautom u 2. rundi u finalu, ali izborio je OI

Na ovim Europskim igrama pokazao je svoj potencijal i ostvario najbolji rezultat hrvatskih boksača na ovom natjecanju, postavši prvi koji je došao do meča za zlato

VIDEO

Hrvatski boksački reprezentativac Gabrijel Veočić (22) osvojio je srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) na Europskim igrama u Krakovu nakon što ga je u subotnjem finalu pobijedio 27-godišnji Ukrajinac Oleksandr Hižnjak prekidom u drugoj rundi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Boks, Europsko U23 prvenstvo u Poreču, Ukrajina VIDEO

Iskusnom Ukrajincu, bivšem europskom (2019.) i svjetskom prvaku (2019.) u srednjoj kategoriji (do 75 kg) te aktualnom olimpijskom doprvaku iz Tokija (2021.), ovo je drugo zlato na Europskim igrama. Prvo je osvojio prije četiri godine u Minsku, kad se još borio u srednjoj kategoriji.

Hižnjak je od početnog gonga nametnuo iznimno jak tempo, ne dopuštajući Veočiću da se razmaše. Pokušao je hrvatski boksač i izmicanjem i kretanjem po ringu, ulazio je i u izmjene udaraca, ali je Hižnjak u svojim napadima bio vrlo brz i precizan. Tako je prvi put uzdrmao 22-godišnjeg Brođanina pred kraj prve runde pa je sudac u ringu brojao hrvatskom reprezentativcu.

Gabrijel Veočić postao prvak Europskog prvenstva U-22 u Poreču

Kako se prva runda približavala kraju, udarci ukrajinskog boksača su gubili na razornosti, ali je u drugoj rundi Hižnjak ponovno svom snagom krenuo na Veočića. Koliko god je umio i mogao hrvatski boksač se branio, ali ga je sredinom druge runde suparnik još jednom uzdrmao. Sudac je ponovno posegnuo za brojanjem, a onda odlučio prekinuti borbu.

Bez obzira na poraz u finalu, Gabrijel Veočić je na ovim Europskim igrama pokazao svoj potencijal i ostvario najbolji rezultat hrvatskih boksača na ovom natjecanju, postavši prvi koji je došao do borbe za zlato.

Veočić treći hrvatski sportaš na OI u Parizu

Gabrijel je treći hrvatski sportaš koji je izborio Igre u Parizu idućega ljeta, nakon maratonki Bojane Bjeljac i Matee Parlov Koštro.

Uzor je Roy Jones Junior

Boksački uzor mu je Roy Jones Junior. Kojeg je nedavno i upoznao.

- On je bio prvak u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, gledao sam puno njegovih mečeva i motiviralo me to. Da, ima puno dobrih boksača, ali njegov je stil baš imao utjecaja na mene. Vidio sam ga na Svjetskom prvenstvu u Beogradu (gdje je Veočić došao do četvrtfinala, nap. a.) gdje je bio gost. U nekoliko navrata sam sjedio blizu njega, fotografirali smo se skupa, ali bila je gužva, svi su mu htjeli prići pa nisam uspio razgovarati s njim. Ne zna da mi je uzor, ali saznat će ubrzo, haha.

Kada će u profi vode?

- Nakon Olimpijskih igara 2024. ili čak 2028. jer i kao profesionalac mogu na OI ako imam manje od 15 profi mečeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti