Obavijesti

Sport

Komentari 6

"Hrvatska je mala zemlja, ali je nogometna velesila"

"Hrvatska je mala zemlja, ali je nogometna velesila"
1

Turski mediji s nestrpljenjem očekuju četvrtfinale Eura i okršaj s Hrvatskom, momčadi koju izuzetno cijene. Optimizmom ih puni izbornik Fatih Terim

VIDEO

Turski izbornik Fatih Terim zrači optimizmom. Siguran je da njegova momčad može čak i do kraja, preko Hrvatske, pa Portugala ili Njemačke, sve do finala, piše turski portal Today's Zaman.
"Ipak treba ići postepeno: prvo se treba obračunati s Hrvatima. A to neće biti nimalo lako. Hrvatska možda je mala država, ali u nogometnom smislu je velesila. Kvalifikacije su okončali na vrhu svoje skupine, a pritom su s Eura izbacili Englesku, jednu od najboljih momčadi na svijetu", predstavljaju turski novinari idućeg protivnika njihove reprezentacije.
Nakon što su prepričali impresivan put Hrvatske kroz skupinu B, Turci su se prisjetili EP-a u Engleskoj 1996., kada je Turska u prvoj utakmici izgubila od Hrvatske golom Vlaovića i na kraju natjecanje završila bez postignutoga gola. I tada je izbornik Turske bio Fatih Terim.
- Situacija je ovoga puta potpuno drukčija nego što je bila tada - prenosi Today's Zaman Terimovu izjavu.
Da Turskoj ne bude nimalo lako preko Hrvatske otići u polufinale Eura, pobrinule su se i ozljede.
"Turska ima sedam suspendiranih ili ozlijeđenih igrača. Najveći nedostatak bit će izostanak Galatasarayeva stopera Emrea Güngöra. Kapetan Emre Belozoglu nije u pogonu još od uvodnog poraza od Portugala, veznjak Tümer Metin neće igrati zbog istegnuća prepone, a spremni nisu ni Servet Cetin i Gökhan Zan. Dodajmo njima i suspendiranoga golmana Volkana Demirela i zadnjeg veznog Mehmeta Aurelija, koji ima dva žuta kartona", nabrajaju Turci one koji neće igrati protiv Hrvatske.
No unatoč svemu, Fatih Terim je i dalje nepokolebljiv i siguran je da Turska može svakoga dobiti.
- Ništa nije nemoguće, vrijeme je za čudo! - kaže turski izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju