Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska je preskočila Srbiju i nalazi se uz nogometne velesile

Hrvatska je preskočila Srbiju i nalazi se uz nogometne velesile

U proteklih pet godina čak 400 hrvatskih nogometaša zaigralo je u inozemstvu, prema podacima Međunarodnog centra za sportske studije. Na vrhu su Brazilci, a jako su skočili Francuzi

VIDEO

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) iz Švicarske objavio je rezultate petogodišnjeg istraživanja 135 profesionalnih svjetskih nogometnih liga među kojima Hrvatska zauzima osmo mjesto po broju nogometaša koji igraju ili su igrali u inozemstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ja sam Stjepan Spajić, Rođin unuk

Pokretanje videa...

stjepan spajić VIDEO

Točno 400 igrača za kruh zarađuje preko granice, i to u 55 liga, a najviše njih, nešto više od četvrtine (25,5 posto), u Sloveniji. U zadnjih pet godina tamo su otišla čak 102 hrvatska nogometaša, a trenutačno je, prema Transfermarktu, tamo 49 Hrvata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Bosni i Hercegovini je 41 igrač s hrvatskom putovnicom, slijede Italija i Rumunjska (po 14), Mađarska (11), Austrija i Cipar (po 10).

Najveći izvoznici nogometaša su Brazilci (1219), potom slijede nogometne velesile poput Francuske (978), Argentine (815), Engleske (525) i Njemačke (441), a ispred Hrvatske smjestile su se Kolumbija (425) i Španjolska (409).

Oko sokolovo o isključenju koje je odlučilo derbi i penalu za Hajduk: Kriterij je bio oštriji...
Oko sokolovo o isključenju koje je odlučilo derbi i penalu za Hajduk: Kriterij je bio oštriji...

Prije pet godina Hrvatska je imala 319 igrača izvan države, što je porast od 25,4 posto. Srbija je u tom razdoblju izgubila 69 nogometaša u inozemstvu i pala na deveto mjesto s 379 igrača, a među deset su se ugurali i Nizozemci s 367 nogometaša.

Gledajući po konfederacijama, najviše izvozi Europa, 2198 nogometaša u 135 liga ispred Južne Amerike (377 u 18 liga) i Azije (274 igrača u 20 liga).

U cijelom se svijetu broj nogometaša u inozemstvu u zadnjih pet godina povećao za 16 posto, na 13.929. Oni predstavljaju 22 posto ukupnog broja igrača. U Europi je taj postotak nešto veći (27 posto), a u Južnoj Americi najmanji (9 posto).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu