Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatska je samo jednom u povijesti izgubila od Francuske

Hrvatska je samo jednom u povijesti izgubila od Francuske

Hrvatska i Francuska danas će se od 15.30 susresti u polufinalu Svjetskog prvenstva u Dohi. Bit će nam to 23. međusobna utakmica

VIDEO

Nekoliko stranica mogli bismo ispisati o rivalstvu Hrvatske i Francuske u rukometu, a bilo bi i brdo materijala o onom na zelenom travnjaku. A tko je mogao i zamisliti da je u nastanku još jedno, ono u vaterpolu?! 

Hrvatska i Francuska danas će se od 15.30 susresti u polufinalu Svjetskog prvenstva u Dohi. Dok su Barakude više-manje očekivano pobijedile Srbiju, Francuzi su priredili senzaciju za pamćenje srušivši Mađare (11-10) i prvi put u povijesti izborili plasman među najbolje četiri reprezentacije na SP-u.

Francuzi su nas tek jednom pobijedili 

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Barakude su 22 puta igrale protiv Francuza i izgubile tek jednom. Sjećamo se jako dobro Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje su nas u zadnjem kolu skupine pobijedili 9-8. Nije nam baš na ponos, ali u toj utakmici angažman nije bio kakav bi trebao biti. 
Bio je to, pak, samo bljesak, uzrokovan ponajprije hrvatskim pristupom, pa i ponešto poželjnijim ždrijebom u slučaju poraza. Nije nam to poremetilo planove, dogurali smo do finala i na kraju izgubili od Srbije. 

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Posljednji put susreli smo se prije pet tjedana u Dubrovniku u 2. kolu Eura, naši vaterpolisti slavili su 12-7, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Pobijedili smo ih i na Euru u Splitu u rujnu 2022. godine, kada smo osvojili zlato. 

Ono što su oni nama radili u nogometu, to mi njima radimo u vaterpolu, uz još veću dominaciju pa bi sve osim pobjede Hrvatske bilo ogromna senzacija. Ipak, itekako smo svjesni što su napravili Mađarima, kao i izbornik Ivica Tucak koji je najavio ozbiljan pristup. A kako uopće drugačije i razmišljati uoči borbe za finale?

Dubrovnik: Susret Hrvatske i Francuske na Europskom prvenstvu u vaterpolu

Francuzi su godinama bili među nižim rangom reprezentacija, kako su odjednom pri vrhu? Želja im je bila da budu konkurentni na Olimpijskim igrama u Parizu pa su prije nekoliko godina započeli s velikim ulaganjem u vaterpolo, a to se odnosi na mlade igrače, strane stručnjake, infrastrukturu i uvjete. Jedan od onih koji je preporodio tamošnji vaterpolo je i hrvatski stručnjak Vjekoslav Kobešćak koji je u francuskoj reprezentaciji pomoćni trener na papiru, ali je u stvarnosti puno više od toga.

Bez obzira na ogroman napredak, vjerujemo da će Barakude danas oko 16.30 proslaviti plasman u četvrto finale SP-a!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.