Obavijesti

Sport

Komentari 76

Hrvatska 'juri' prvo mjesto, ali i najbolje drugo nas vodi na EP

Hrvatska 'juri' prvo mjesto, ali i najbolje drugo nas vodi na EP
6

Izrael se mora dobiti da ostanemo u utrci s Grcima. Također, najbolji drugi izravno ide na EP. Naši su zasad peti po 'utješnom scenariju', ali s utakmicom manje!

VIDEO

Hrvatska već dugo nije odigrala 'poštenu' utakmicu i krajnje je vrijeme da u nikad slabijoj kvalifikacijskoj skupini uvjerljivo pobjede. Uvjerljivo rezultatski, ali da i igrom zadovolje navijače na Maksimiru. Izrael je idealan suparnik, oni ni sami više ne vjeruju u prolaz grupe, a atmosfera u reprezentaciji im je očajna. Izbornik se svađa s novinarima i stručnjacima, igrači međusobno. 

Pobjeda je nužna da ostanemo u utrci s Grcima pa da i dalje sve držimo u svojim rukama. S nova tri boda, uz mogući kiks Grka danas u Latviji, zasjeli bi na prvo mjesto pa bi nam u Ateni bio dovoljan i bod. 

Ako i ne budemo prvi, drugi ide u dodatne kvalifikacije, a najbolji drugi iz svih kvalifikacijskih grupa izravno na Europsko prvenstvo iduće godine. A trenutačno stanje govori da je Hrvatska peta po 'utješnom scenariju'. Kako igramo, treba i o tome razmišljati. S obzirom da neke skupine imaju pet momčadi, a neke šest, svim drugoplasiranim reprezentacijama u skupinama sa po šest reprezentacija oduzimaju se bodovi osvojeni u utakmicama protiv momčadi koje u skupini završe zadnje. Dobro je što je Hrvatska već odigrala obje utakmice s Maltom pa joj se novi bodovi više neće brisati, a i odigrala je po tom kriteriju utakmicu manje od svih.

HNS uz INA Sportske igre mladih 

Svoju potporu najvećoj sportsko - amaterskoj manifestaciji u Europi, INA Sportske igre mladih, pružio je i HNS. Na važnoj utakmici Hrvatska – Izrael predstavljen je slogan koji je ove godine okupio oko 80.000 djece i mladih da kroz sport kažu "ne" drogi i drugim porocima. 

"Živimo život bez droge jer droga uzima život" poruka je koju podržavaju i reprezentativci Hrvatske na čelu s izbornikom Slavenom Bilićem.  Velika Završnica ovogodišnje manifestacije, po prvi put održava se izvan Splita. 15. rujna 2011. us početkom u 17:00 sati Arena Zagreb bit će mjesto gdje će se ugasiti plamen i zatvoriti 15. INA Sportske igre mladih, uz bogat sportsko – zabavni program za svu djecu i mlade. 

Trenutačno bodovno stanje je:

Norveška 13, Švedska 12, Irska 11, Crna Gora 11, HRVATSKA 10 (utakmica manje), Češka 10, BIH 10, Turska 7 (utakmica manje), Slovenija 5

Vjerojatni sastav Hrvatske: 

Pletikosa - Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić - Srna, Vukojević, Modrić, Kranjčar - Mandžukić, Eduardo

Sastav Izraela: 

Aouate - Shpungin, Ben Haim, Gershon, Ben Harush - Zahavi, Kayal, Benayoun, Hemed, Rafaelov - Shechter

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...