Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska na Euru poput Grčke, Danske ili Češke?

Hrvatska na Euru poput Grčke, Danske ili Češke?
3

EP redovito donosi više iznenađenja nego SP. Na vrhu svijeta našli su se samo Njemačka, Brazil, Argentina, Italija i Urugvaj, Engleska i Francuska

VIDEO

Ironično, iako je koncentracija kvalitete na Eurima veća nego na Mundialima, potkrade se i više neobičnih rezultata. "Neobično" je blaga riječ kad govorimo primjerice o Grčkoj, koja je bez ijednog igrača koji je napravio veliku karijeru u Europi postala ništa manje nego – prvak Europe.
No, bilo je još rezultata koji su visoko dizali obrve začuđenih navijača.

EURO 1968.
Svjetski prvaci iz 1966. Englezi suočili su se s poletnom i tehnički nadmoćnom jugoslavenskom momčadi Džajića i Osima i izgubili s 0-1. Jugovići su došli i na korak do zlata, ali je Talijane spasio Domenghini 10 minuta prije kraja. U majstorici, sa šest svježih igrača, Italija je slavila s 2-0.

EURO 1976.
Nizozemska, svjetski viceprvak, došla je u Zagreb s reputacijom atomske momčadi. Kad tamo, atomski je igrala Čehoslovačka, koja je u polufinalu slavila s 3-1, a potom i svladala Nijemce i osvojila trofej čuvenim Panenkinim jedanaestercem.

EURO 1980.
Skupina je sadržavala Italiju, Englesku i Španjolsku, no prvo je mjesto i finale sa Zapadnom Njemačkom pripalo Belgiji. Zaustavio ju je s dva gola korpulentni Horst Hrubesch, po zvanju krovopokrivač.

EURO 1992.
Jugoslavija je izborila nastup u Švedskoj, ali su od nje uoči Eura ostale samo Srbija i Crna Gora. Pa je UEFA u zadnji čas ubacila Dansku. Bez priprema i bez najboljeg igrača Michaela Laudrupa, danski je "dinamit" zagrmio i zaglušio Francusku, Nizozemsku i Njemačku – sve do zlata.

EURO 1996.
Nitko živ nije "zarezivao" Češku na njenom prvom samostalnom izlasku na međunarodnu scenu. Ljudi su govorili o Engleskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji, Francuskoj...zapravo, o svima osim o Češkoj. A kad tamo, eto čupavih Čeha u finalu. Nijemci su ih slomili tek u produžetku zlatnim golom.

EURO 2004.
Majka svih senzacija. Neki su to nazvali i "najvećim iznenađenjem u povijesti sporta". Uoči natjecanja, Grci su po ugledu bili negdje na nivou Latvije. Međutim, njeni su prosječni igrači bili odmorniji od zvijezda iz drugih selekcija. Vrhunski tjelesno pripremljeni, fanatično motivirani i genijalno vođeni od strane Otta Rehhagela, Grci su dohvatili zlato!
Bunker, individualno markiranje i tri pobjede od po 1-0 u odlučujućim utakmicama. Shema uvijek ista: centaršut zdesna i glava Charisteasa ili Dellasa. Ipak, nitko im nije išta poklonio pa je tehnički gledano njihov naslov bio zaslužen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige