Sport

Komentari 3

Hrvatska osvojila momčadsko srebro na EP-u u streljaštvu

Hrvatska osvojila momčadsko srebro na EP-u u streljaštvu

Josip i Anton Glasnović te Marko Germin, osvojili su srebrnu medalju u gađanju lakih meta na Europskom prvenstvu u streljaštvu. Bolji su od njih bili Talijani koji su uzeli zlato

Hrvatska muška reprezentacija u trapu, koju su sačinjavali braća Josip i Anton Glasnović te Marko Germin, osvojila je u nedjelju srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u gađanju letećih meta koje se održava u talijanskom Lonatu.

Braća Glasnović i Germin su prvo u četvrtfinalu bili bolji od Ciprana, pogodivši 69 meta, jednu više od suparnika. U polufinalu su imali dva pogotka više od Portugalaca (68-66) i na taj način izborili dvoboj za zlatnu medalju s reprezentacijom domaćina EP-a.

U meču za zlato hrvatski strijelci nisu bili precizni kao do tada pa su ih reprezentativci Italije Pellielo, Grazini i De Filippis uvjerljivo pobijedili sa osam pogodaka prednosti (62-54).

Brončanu medalju osvojila je Francuska koja je bila bolja od Portugala (67-63).

U subotu je u pojedinačnom finalu Josip Glasnović ostao na korak do pobjedničkog postolja, osvojivši četvrto mjesto. Novim europskim prvakom postao je Čeh Jiri Liptak koji je za dva pogotka (46-44) nadmašio Britanca Aarona Headinga. Treći je bio Talijan Mauro De Filippis. Prva dvojica s ovog natjecanja izborila su mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Josip Glasnović je još uvijek jedini hrvatski trapaš s izborenom olimpijskom vizom. Posljednja prilika za još jedno mjesto na koje Hrvatska ima pravo, bit će Europsko prvenstvo u svibnju sljedeće godine u francuskom Chateaurouxu, s kojeg će samo najbolje plasirani strijelac bez olimpijske vize izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Najčitaniji članci