Obavijesti

Sport

Komentari 76

Hrvatska otvara SP već u 11 sati ujutro, Katar ne igra otvaranje!

Hrvatska otvara SP već u 11 sati ujutro, Katar ne igra otvaranje!

'Vatreni' SP otvaraju protiv Maroka 23. studenog u 11 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Al Bayt, protiv Kanade igramo u 17.00 na stadionu Khalifa International, a protiv Belgije 1. prosinca u 16 sati

VIDEO

Nakon ždrijeba skupina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru, Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila je satnicu i lokacije utakmica finalnog turnira.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u skupini F

Pokretanje videa...

Hrvatska u skupini F: Otvara s Marokom, čekaju još Belgija i Kanada VIDEO

Za nas su svakako najvažniji termini odigravanja utakmica hrvatske reprezentacije koja će igrati u skupini F zajedno s Belgijom, Kanadom i Marokom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska niti jednu od ove tri utakmice neće igrati u večernjem terminu, a SP otvaraju protiv Maroka 23. studenog u 11 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Al Bayt u Al Khoru.

Četiri dana kasnije svjetskim doprvacima slijedi ogled protiv Kanade u 17.00 na stadionu Khalifa International u Dohi, a nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 1. prosinca u 16 sati protiv Belgije na stadionu Ahmad Bin Ali u Al Rayyanu.

Stadion Khalifa u Dohi

Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje počinje 21. studenog, neće se otvoriti susretom između Katara i Ekvadora, nego drugom utakmicom iz te skupine, između Senegala i Nizozemske s početkom u 13 sati na stadionu Al Thumama. Svjetske smotre uglavnom su otvarali domaćini ili branitelji naslova, a Katar će igrati isti dan, ali u kasnijem terminu - u 19 sati. 

Raspored ostalih utakmica možete pogledati OVDJE. 

Veliki vodič: Koliko vrijede, tko su najveće zvijezde? Donosimo sve o sudionicima SP-a u Kataru
Veliki vodič: Koliko vrijede, tko su najveće zvijezde? Donosimo sve o sudionicima SP-a u Kataru

SP će se igrati na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca na najvećem katarskom stadionu Lusail.

Hrvatska će Mundijal otvoriti protiv Maroka na stadionu Al Bayt u Al Khoru, drugom najvećem koji prima 60.000 ljudi. Energetski je samoodrživ, a izgledom podsjeća na tradicionalni nomadski šator. U utrobi stadiona nalazi se i hotel s balkonima koji imaju pogled ravno na nogometni teren. 

FILE PHOTO: A general view shows the Al Bayt stadium, built for the upcoming 2022 FIFA World Cup soccer championship, during a stadium tour in Al Khor

Protiv Kanade igramo na stadionu Khalifa Interenational u Dohi, spektakularnom školjka stadiona na koji se može doći čak i vodenim taksijem. Kapacitet mu je 45.416 mjesta, a smješten je na samoj obali. Svaki će gledatelj sa svog mjesta na tribinama imati pogled i na teren i na - more.

FILE PHOTO: World Athletics Championships - Doha 2019

Stadion Ahmed bin Ali na kojem ćemo snage odmjeriti s Belgijom već je bio izgrađen, ali doživio je “sitne” promjene. Kapacitet mu se s 21.282 mjesta povećao na 44.740, a obavija ga multimedijalna fasada, na kojoj će 24 sata na dan trajati program vezan uz SP.

Zbog iznimno visokih temperatura u Kataru tijekom ljetnih mjeseci, ovogodišnji Mundijal održat će se od kraja studenog do sredine prosinca, što ga time čini prvim u povijesti koji se neće održati u svibnju, lipnju ili srpnju.

Raspored utakmica iz skupine F: 

1. KOLO:

  • Belgija - Kanada, 23. studenoga (srijeda), u 20 sati na stadionu Ahmad Bin Ali
  • Maroko - Hrvatska, 23. studenoga (srijeda), u 11 sati na stadionu Al Bayt

2. KOLO:

  • Belgija - Maroko, 27. studenoga (nedjelja), u 14 sati na stadionu Al Thumama
  • Hrvatska - Kanada, 27. studenoga (nedjelja), u 17 sati na stadionu Khalifa International

3. KOLO:

  • Hrvatska - Belgija, 1. prosinca (četvrtak), u 16 sati na stadionu Ahmad Bin Ali
  • Kanada - Maroko, 1. prosinca (četvrtak), u 16 sati na stadionu Al Thumama
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka