Obavijesti

Sport

Komentari 54

Stanković: Još smo 'zeleni', ali čeka nas svijetla budućnost...

Stanković: Još smo 'zeleni', ali čeka nas svijetla budućnost...
20

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je od Italije 3-1 u utakmici za 3. mjesto na Europskom prvenstvu. Iako nisu osvojili medalju, dečki su zaslužili veliki pljesak!

VIDEO

Italija ulaže milijune u futsal, a mi se ravnopravno nosimo s njima. To je čudo, rekao je uoči utakmice za 3. mjesto hrvatski izbornik Mato Stanković. 

Doista je, pogotovo kad se zna da je Italija sam svjetski vrh, treća reprezentacija po Fifinom renkingu. Naši su bili ravnopravni 40 minuta, ali ipak nisu osvojili brončanu medalju, izgubili su 3-1. 

Hrvatska je kao i u polufinalu primila rani gol. Trema je učinila svoje i nakon samo 58 sekundi Jukić je vadio loptu iz mreže. 

Imali su i naši svoje prilike, ali se na odmor pred punom Arenom otišlo s minimalnim zaostatkom. 

U 26. minuti smo primili i drugi gol. Praktički identičan kao i prvi, pogreška u obrani koju 'azzurri' nemilosrdno kažnjavaju.

Izbornik nije previše kalkulirao, iako je do kraja ostalo više od 10 minuta, izvadio je golmana. Igrač više u polju isplatio se nakon jedva 30-ak sekundi. Grcić je ostao sam na drugoj stativi. 

Hrvatska je strašno pritisnula Talijane, par minuta nisu napustili svoju polovicu. Gol je visio u zraku, ali nažalost pao je u našu mrežu. Najbolji golman turnira Mammarella obranio je udarac, a onda spustio loptu na nogu i 'vanjskom' sjajno pogodio prazan gol! Nevjerojatan udarac talijanskog golmana koji je pokazao golgeterske sposobnosti i zavidnu preciznost. 

- Čestitao bih svojim momcima, pripremali smo se da nam se ponovi otvaranje kao s Rusima, da ne uđemo u utakmicu sa strahom. Žao mi je posljednje dvije-tri minute što nismo uspjeli, ali objektivno su bolja ekipa. Ovo je trenutno naš maksimum, još smo 'zeleni' no čeka nas svjetla budućnost. To međutim ne ovisi samo o nama, hoćemo li plesati samo jedno ljeto. Ako ćemo imati podršku Saveza kao posljednjih par mjeseci, onda ćemo biti među pet-šest najboljih svjetskih ekipa - rekao je izbornik Stanković odmah nakon utakmice. 

Grcić, strijelac jedinog gola, nije bio previše tužan.

- Velika je čast 4. mjesto. Teško je kad završiš natjecanje s dva poraza, ali moramo biti ponosni.

Novak je objasnio razloge poraza.

- Završili smo turnir s dva poraza, a zbog umora nismo pružili najbolje. Odmah sam osjetio da nismo pravi, da nemamo svježine...

Tri pobjede i dva poraza dovoljna su za četvrto mjesto, nepopularnu 'drvenu' medalju. Ali, to je najveći uspjeh u našoj kratkoj futsal povijesti i dečki su zaslužili veliki pljesak. Najveću pobjedu su ionako ostvarili, punili su Arene u Zagrebu i Splitu, zaintrigirali skaute najboljih klubova i ovaj sport izvukli iz potpune anonimnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening