Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvatska potvrdila 'jedinicu', Goluža jako ljut na pojedince

Hrvatska potvrdila 'jedinicu', Goluža jako ljut na pojedince
7

Pred prepunom umaškom dvoranom, ali uz gotovo nemoguće uvjete, jer su igrači jedva disali, Hrvatska je rutinirano došla do pete pobjede i potvrdila prvo mjesto

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Latvije 26-24 (17-13) u Umagu završila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju sljedeće godine održati u Danskoj.

Pred prepunom umaškom dvoranom, ali uz gotovo nemoguće uvjete, jer su igrači jedva disali, izabranici Slavka Goluže rutinirano su došli do pete pobjede u kvalifikacijama i potvrdili prvo mjesta u skupini, ispred Mađara.

To je bilo itekako važno jer prvo mjesto znači lakši ždrijeb na Europskom prvenstvu.

Što se same utakmice tiče, dugo smo lomili Latvijce, a do prve osjetnije prednosti došli smo tek u završnici prvog dijela. Na odmor smo otišli s četiri gola prednost (17-13).

U nastavku smo u jednom trenutku imali i plus šest, ali uporni Latvijci nisu se predali, te su u 52. minuti serijom 5-0 došli do izjednačenja.

Ipak, u samoj završnici iskusni izabranici Slavka Goluže osigurali su nova dva boda i prvo mjesto u grupi.

Najbolji pojedinci bili su Domagoj Duvnjak, Ivan Čupić i Denis Buntić s pet golova, te Ivan Pešić s deset obrana.

- Najvažnije je da smo pobijedili. U ovoj utakmici nisam zadovoljan s nekim pojedincima. Dobili su priliku, a ovako ne smiju igrati za reprezentaciju. Latvija je dobra reprezentacija, koju ne smijemo podcijeniti. Jako sam ljut na ove pojedince koji su ušli na kraju. Nisu napravili ono što sam tražio - bio je jako kritičan izbornik Goluža nakon utakmice.

Humanitarni karakter utakmice

Utakmica je imala i humanitarni karakter jer će se sredstva od prodanih ulaznica uplatiti na žiro račun 16-godišnje rukometašice Vranjica Matee Lončar, koja je teško stradala od strujnog udara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...