Obavijesti

Sport

Komentari 14

Hrvatska povela protiv Italije, Marin Čilić pobijedio Lorenzija

Hrvatska povela protiv Italije, Marin Čilić pobijedio Lorenzija
1

Prvi hrvatski reket, Marin Čilić, zaigrao je protiv Paola Lorenzija te je pobijedio 3:2 u setovima. Na zemljanom terenu slavio je 6:1, 6:7, 4:6, 6:3, 6:2 nakon skoro 4 sata

VIDEO

Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je u Torinu protiv Italije s 1-0 u ogledu 1. kola Svjetske skupine, koji se igra na zemljanoj podlozi…

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić svladao je 31-godišnjeg Talijana Paola Lorenzija, 61. tenisača svijeta, 6-1, 6-7(6), 4-6, 6-3, 6-2 nakon tri sata i 43 minute igre.

Čilić je prema originalnom rasporedu trebao igrati protiv Fabija Fogninija, koji je otkazao nastup zbog povišene temperature i premorenosti. Talijani se nadaju kako će se do nedjelje oporaviti i biti spreman. Na njegovo mjesto uskočio je Paolo Lorenzi, protiv kojeg Čilić nikada dosad nije igrao, ali se pokazao kao tvrd orah.

Čilić je, doduše, lagano dobio prvi set sa 6-1, ali u drugom je često bio u problemima na svom servisu. Servirajući kod 4-5 je spasio jednu set-loptu svog suparnika, prije toga je izvukao 0-40 na svom početnom udarcu. U tie-breaku je Lorenzi poveo sa 6-3, Čilić je poravnao na 6-6, ali je nakon toga izgubio sljedeća dva poena.

U prvom gemu trećeg seta je Čilić izgubio servis, iako je imao 40-0. Imao je veliku priliku za povratak u desetom gemu kada je Lorenzi servirao za set, 15-40, ali je nije uspio iskoristiti.

Ipak, u četvrtom i petom setu je do izražaja došla razlika u kvaliteti između ove dvojice tenisača, pa je Čilić ipak uspio slomiti otpor neugodnog Lorenzija bez većih problema, nakon što je zaostajao 2-1 u setovima.

- Igrao sam vrlo dobro, dao sam sve od sebe, ali na kraju ipak nije bilo dovoljno. U petom setu sam bio umoran, Čilić je zagospodario terenom i igrao bolje. Šteta što nisam uspio napraviti više u četvrtom setu – komentirao je odmah nakon meča Lorenzi.

Čilić: Krajan me opustio nakon trećeg seta

Ovo je bio naš prvi susret, vrlo težak za mene. Nakon odličnog mog prvog seta, on je počeo igrati puno agresivnije. Ulazio je u razdoblja kada je pogađao više od 10 prvih servisa u nizu u drugom i trećem setu. U drugom setu nisam imao niti jednu break-loptu, u trećem sam imao tri-četiri koje nisam uspio iskoristiti. Nije mi bilo jednostavno ostati miran i čekati nove šanse. Naš izbornik je napravio dobar posao, jer me smirivao nakon trećeg seta i dao mi je puno podrške. Nakon toga sam postao dosta opušteniji. Pokušao sam igrati agresivnije i to se na kraju pokazalo kao najbolje oružje.

Kada ste, zapravo, saznali da nećete igrati protiv Fabija Fogninija, već protiv Lorenzija, tenisača koji je 2011. godine na ATP Masters 1000 turniru u Rimu imao protiv Rafaela Nadala set, 4-4 i 0-30, što pokazuje da se radi o igraču koji može biti vrlo neugodan na zemljanoj podlozi?

- Saznali smo sat vremena prije meča, u skladu s pravilima Davis Cupa. Nije se bilo jednostavno pripremiti za meč, ali moram sam se koncentrirati na sebe i svoj tenis, a onda tijekom meča pokušati dobiti što više spoznaja o njegovoj igri. Nisam baš igrao bajno, pogotovo u prva tri seta. U redu, prvi set je bio dosta OK. Svejedno mislim da moram podignuti razinu igre za sljedeće mečeve.

Koliko subotnja igra parova može biti presudna?

- Ako Andreas Seppi pobijedi Ivana Dodiga u drugom meču u petak, onda će parovi biti vrlo važni za obje momčadi. Vodstvo 2-1 nakon drugog dana bi i nama i njima bila ogromna prednost –zaključio je Čilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem