Obavijesti

Sport

Komentari 91

Hrvatska pala u Osijeku! Litva nas jako udaljila od SP-a u Kini

Hrvatska pala u Osijeku! Litva nas jako udaljila od SP-a u Kini
6

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u Osijeku od Litve 83-84. Košarkaši Litve su od početka vodili i dominirali, a puno govori i to što Hrvatska nije nijednom vodila. Sada smo jako daleko od SP-a u Kini...

VIDEO

Opet to nije bila prava Hrvatska. Nije bilo organizacije u igri i čekao se Bogdanović koji ne može sam pobijediti petoricu Litavaca. Hrvatska je ovim porazom Svjetskom prvenstvu u Kini možda rekla zbogom jer se sad nalazimo u jako teškoj situaciji. Najviše zbog toga što ćemo u sljedećem ciklusu kvalifikacija igrati bez NBA igrača.

Sve je izgledalo idilično, rasprodana dvorana Gradski vrt i optimistični igrači. No, Litva nas je brzo prizemljila. Gledali smo vrlo napetu prvu četvrtinu gdje se praktički igralo koš za koš, a naša zvijezda vodilja bio je Dario Šarić koji je zabio devet koševa. No, ono što je nevjerojatno je to što Bojan Bogdanović nije zabio nijedan koš u prvoj četvrtini. Da, dobro ste čuli. Čovjek jednostavno nije mogao ništa pogoditi.

Babo za povijest: Prestigao je Rađu i postao najbolji strijelac
Babo za povijest: Prestigao je Rađu i postao najbolji strijelac

Pravi hladan tuš doživjeli smo u drugoj četvrtini. Litavci su nas izbombardirali tricama i stekli veliku prednost od 11 razlike, a Dario Šarić se potpuno ugasio. A to je bilo vrijeme i kad je Babo ubilježio svoje prve koševe. Na kraju smo se pribrali i otišlo se na prednost s minus sedam.

U nastavku su Litavci više manje održavali svoju prednost ne dopustivši nam da se približimo. A onda se budi Bojan Bogdanović i s tri trice nam daje kakvu takvu nadu u povratak. No, kad bi se ponadali, tu bi se uvijek našao neki Litavac koji bi nas počastio s tricom. Ukupno su nam gosti upakirali čak 12 trica, a to je bilo kada im je najviše trebalo. 

A onda u zadnjoj četvrtini napokon se budimo! Na krilima Bogdanovića i sjajnog Ramljaka koji je sa svojim dugim rukama sjekao protivničke napade dolazimo do izjednačenja. No, onda dvije velike greške Bogdanovića i Litavci to kažnjavaju s još jednom tricom. Do kraja smo uspjeli samo korigirati rezultat da to estetski izgleda bolje i završilo je 83-84.

Najbolji u našim redovima bio je Bojan Bogdanović koji je zabio 22 koša te Dario Šarić sa 19 i Kruno Simon koji je dodao 16. Litvu su predvodili Bendžius sa 16 i Kalnietis sa 15.

Hrvatska se nakon ovog poraza nalazi u jako teškoj situaciji. U ponedjeljak nas čeka Poljska u gostima, a ta pobjeda nam je neophodna ako i dalje želimo vjerovati u plasman na Svjetsko prvenstvo. Osim toga, još moramo pobijediti i Mađarsku dva puta. Od rezultata iz naše skupine, Mađarska je pobijedila Nizozemsku 74-59 dok je Italija rutinski riješila Poljsku sa 101-83. Hrvatska se tako nalazi na četvrtom mjestu s omjerom 3-4 nakon sedam utakmica dok je Litva prva s maksimalnim učinkom...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica