Obavijesti

Sport

Komentari 199

Hrvatska slomila Makedonce, vratio se Bojan Bogdanović...

Hrvatska slomila Makedonce, vratio se Bojan Bogdanović...
22

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Makedoniju 73-55 u trećem kolu Eurobasketa. Vratio se Bojan Bogdanović koji je Makedoncima zabio 13 koševa

VIDEO

Hrvatska je pobijedila Makedoniju 73-55 u trećem kolu Eurobasketa. Druga naša pobjeda na turniru i dva različita lica Hrvatske. Skromne dvije četvrtine pa nakon toga igra kakvu svi želimo gledati. Na parketu je od prve minute bio Bojan Bogdanović koji je igrao na vlastitu odgovornost nakon potresa mozga. Na vlastitu odgovornost utrpao je 13 koševa.

Nevjerojatni Bojan vukao je za rukav Perasovića i tražio da mu da minute protiv Grka pa je bježao iz hotela da bi bio u Areni, barem uz klupu. Nitko mu nije mogao zabraniti da zaigra protiv Makedonaca. I bio je sjajan na početku. Zabio je šest koševa uz jedan promašaj. Čak se bacio na glavu za jednom loptom.

No kao da ga ostali nisu pratili. Hrvatski igrači kao da su pregorjeli u prevelikoj želji. Makedonci su lako prolazili kroz našu obranu i na poluvremenu su imali dva razlike (32-30). Hrvatska je većinu vremena stizala makedonsko vodstvo, nismo bili agresivni i dosta toga nije štimalo.

Hrvatska puno bolje ulazi u treću četvrtinu. Čini se da je Perasović imao dosta toga za reći igračima jer tri minute prije početka na zagrijavanju su bila samo dvojica. Agresivna Hrvatska natjerala je Makedonce u pogreške i u tren oka smo bili u vodstvu. Uoči zadnjih 10 minuta utakmice Hrvatska je imala 10 koševa prednosti (42-32). Zadržali smo taj ritam i u posljednjoj četvrtini. Hrvatska je tricom Bogdanovića otišla na 13 koševa prednosti (59-46) i trebalo je samo održati tu prednost do kraja. 

Vratio nam se Bogdanović, onaj pravi Bogdanović, vođa. Kako je samo lijepo bilo gledati kako se baca na glavu, dobro, nije baš bilo lijepo, ali to samo pokazuje s kakvim žarom Bojan igra za Hrvatsku.

Na kraju uvjerljiva pobjeda Hrvatske iako to nije baš tako bajno izgledalo nakon poluvremena. Dario Šarić bio je najbolji s 15 koševa i sedam skokova. Bogdanović je zabio 13 koševa, imao je i šest skokova i tri asistencije.

Eurobasket, skupina C, 3. kolo:

  • Hrvatska - Makedonija 73-55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli