Obavijesti

Sport

Komentari 87

Drama protiv Poljske: Pobjeda Hrvatske u infarktnoj završnici

Drama protiv Poljske: Pobjeda Hrvatske u infarktnoj završnici
8

Očito ne možemo bez infarktne završnice, ali mislim da je pobjeda potpuno zaslužena, rekao je nakon utakmice najbolji pojedinac Hrvatske Bojan Bogdanović

VIDEO

Iako smo imali i 20 koševa prednosti, košarkaši Hrvatske ponovno su navijačima u Celju pripremili pravu dramu. Naime, Poljaci su nas u posljednjoj četvrtini sustigli, ali nakon infarktne završnice ipak smo pobijedili 74-70 (24-12, 17-20, 21-17, 12-21).

- Očito ne možemo bez infarktne završnice, ali mislim da je pobjeda potpuno zaslužena. Dopustili smo Poljacima da se vrate, ali ipak u završnici smo došli do zaslužene pobjede - rekao je nakon utakmice najbolji pojedinac Hrvatske Bojan Bogdanović koji se na kraju zaustavio na 23 koša.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, zaigrali smo fenomenalnu obranu i već u 7. minuti imali 20 razlike (24-4). Do kraja četvrtine nismo zabili koš, što su Poljaci iskoristili i došli na minus 12.

U drugoj četvrtini Poljaci su još više smanjili  našu prednost te su na odmor otišli sa samo minus devet.

Ipak, u trećoj četvrtini Hrvatska je ponovno zaigrala dobro u napadu i vrlo brzo je otišla na plus 18 (55-37) u 25. minuti.

Međutim, ni to nije bilo jamstvo pobjede. U posljednjoj četvrtini nismo zabili koš pet minuta, što su Poljaci iskoristili i došli na samo minus pet. U zadnjoj minuti ipak smo koševima Ukića i Bogdanovića otišli do druge pobjede na Eurobasketu.

- Ne bi mi bili mi da ne napravimo ovakvu završnicu. Od jedne odlične utakmice napravili smo novu dramu. Mi smo već na poluvremenu trebali imati veću prednost, ali naš prokleti mentalitet opet je došao do izražaja. Opustili smo se u obrani - rekao je izbornik Jasmin Repeša za HRT te dodao:

- Ipak, u svemu je jedna pozitivna stvar. Na kraju smo ipak skupili snage i pameti da utakmicu završimo kako smo završili.

U nedjelju igramo protiv domaćina Slovenije (21 sat). Izbornik je istaknuo kako možemo i tu iznenaditi.

- Potrošili smo više energije nego što smo trebali, ali protiv Slovenije možemo odigrati jednu dobru utakmicu i možemo do pobjede ako odigramo kao prvu četvrtinu ili kao treću. Dragića moramo zaustaviti, trenutno je on MVP natjecanja. Dominirao je protiv Španjolaca - rekao je Repeša.

Skupina C:

  • Španjolska - Češka 60-39
  • Hrvatska - Poljska 74-70
  • Gruzija - Slovenija 68-72

Skupina D:

  • Rusija - Švedska 62-81
  • Italija - Finska 62-44
  • Turska - Grčka 61-84
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku