Obavijesti

Sport

Komentari 277

Pobjednički start: Hrvatska u punoj Areni srušila Slovence

Pobjednički start: Hrvatska u punoj Areni srušila Slovence
13

Mučili su se u prvoj dionici, ali onda proigrali i na krilima Simona, Žorića i Hezonje preokrenuli utakmicu. Hrvatski košarkaši dobili su Slovence na startu EP-a 80-73

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Sloveniju u prvom kolu skupine C EuroBasketa rezultatom 80-73 u sjajnoj atmosferi zagrebačke Arene.

Dobru predstavu zasjenila je ozljeda glave Bojana Bogdanovića, ali i bez njega su Perasovićevi izabranici djelovali dominantno i kvalitetno izuzev prve četvrtine.

Usporen početak "kockastih"

Puna Arena kao da je sputala hrvatske košarkaše na startu, a Slovencima dala polet pa su naši zapadni susjedi otvorili utakmicu serijom 6-0. Hezonja i Šarić tricama su brzo vratili stvari na početak prije nego što su Balažič i Dragić opet dali gostima šest koševa prednosti. Bilo je i još većih 23-15, a Luka Žorić na isteku prve četvrtine vratio je na -6.

Simon i Žorić za preokret

Na samom startu druge dionice Prepelič i Blažić donijeli su Slovencima novih 23-15, ali dvije trice Hrvatske raspoloženih Simona i Rudeža vratile su nas u egal sredinom četvrtine. Kada je proigrao i Bogdanović s nekoliko svojih realiziranih napada, prednost je napokon došla i na hrvatsku stranu. Do poluvremena je iznosila +6, a ponovno je koš u zadnjem napadu pogodio Žorić.

Neoprezni Bogdanović završio nastup

Baš kada je Hrvatsku krenulo, u nastavku je naš ponajbolji igrač Bojan Bogdanović udario glavom o pod u jednom prodoru i zabrinuo sve navijače i hrvatsku klupu. Pribrao se brzo Bojan, ali liječnici ga nisu pustili u igru. Tek će pretrage pokazati koliko je ozljeda ozbiljna i, shodno tome, kada će opet moći na parket.

Nije to, međutim, previše zabrinulo domaćine koje je sjajni Kruno Simon vukao do prve dvoznamenkaste prednosti 55-45. Dobrom igrom rezerve Ante Tomića držali smo odstojanje do kraja treće dionice i vodstva 65-54.

Slovenci stisnuli, nisu mogli do preokreta

Na ulasku u zadnju četvrtinu Slovenci su se razigrali preko Prepeliča i Zupana koji su zabili osam koševa i spustili goste na 67-62. Simon je za to vrijeme bio vani, ali Perasović ga je ubrzo vratio na parket, a Hrvatska je uz manje poteškoće ipak sačuvala komotnu prednost i tako pobjednički otvorila EuroBasket.

Najbolji u hrvatskim redovima bili su Kruno Simon s 20 poena i šest skokova, Luka Žorić sa 17 koševa i četiri skoka te Mario Hezonja s 13 poena i šest skokova.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra već u nedjelju od 21 sat protiv Grčke, koja je srušila Makedonce 20 koševa razlike u ranijem subotnjem dvoboju u Areni.

Skupina A:

  • Poljska - BiH 68-64
  • Izrael - Rusija 76-73
  • Francuska - Finska 97-87

Skupina B:

  • Njemačka - Island 71-65
  • Španjolska - Srbija 70-80
  • Italija - Turska 87-89

Skupina C:

  • Gruzija - Nizozemska 72-73
  • Makedonija - Grčka 65-85
  • Hrvatska - Slovenija 80-73

Skupina D:

  • Češka - Estonija 80-57
  • Belgija - Latvija 67-78
  • Litva - Ukrajina 69-68
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'