Sport

Komentari 17

Hrvatska - Slovenija na Poljudu

Hrvatska - Slovenija na Poljudu

U krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa nisu željeli splitskom stadionu dati domaćinstva utakmica protiv Cipra i Malte zbog lošeg stanja travnjaka koji se mijenja na ljeto. Valjda će u rujnu moći biti i publike

Vidimo se u ožujku ovdje, rekao je Zlatko Dalić nakon poraza od Portugala u Splitu (3-2) sredinom studenog i najavio da će dom hrvatske nogometne reprezentacije ostati poljudska ljepotica.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske na Poljudu

Ipak, zbog lošeg stanja travnjaka Hajdukova stadiona, koji će se promijeniti po završetku sezone, Hrvatska je prve dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, protiv Cipra (1-0) i Malte (3-0), igrala na riječkoj Rujevici.

Ali prva iduća domaća utakmica, ona protiv Slovenije 7. rujna, bit će u Splitu, odlučio je Izvršni odbor HNS-a. Dotad bi i travnjak trebao biti savršen, a možda se i publika vrati pa da se ponovi veličanstvena atmosfera s utakmice protiv Mađarske u listopadu 2019.

Svjetski doprvaci neće na Maksimir, koji je odavno bio neadekvatan za odigravanje utakmica tako visokog ranga (iako ima Uefinu licenciju), a pogotovo ne nakon potresa, koji je istočnu i južnu tribinu učinio neupotrebljivima.

Hrvatska će do kraja kvalifikacija, u koje je startala sa šest bodova iz prve tri utakmice, biti domaćin još Slovačkoj 11. listopada i Rusiji 14. studenog. Prije Slovenaca na Poljudu čekaju nas dva teška gostovanja, kod Rusije 1. rujna i Slovačke 4. rujna.

Najčitaniji članci