Obavijesti

Sport

Komentari 37

Hrvatska U-18 osvojila broncu: "Umorni smo, ali jako sretni"

Hrvatska U-18 osvojila broncu: "Umorni smo, ali jako sretni"
1

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija U-18 pobijedila je grčke vršnjake u utakmici za treće mjesto na EP-u u Turskoj te se tako okitila brončanom medaljom

VIDEO

Mladi Hrvati zaključili su Europsko prvenstvo za igrače do 18 godina pobjedom. U utakmici za treće mjesto Hrvatska je pobijedila Grčku 75-71 i tako potvrdili da njihova generacija ima svijetlu budućnost .

VIDEO

Iako su gubili osam razlike nakon prve četvrtine , "kockasti" su se vratili već do poluvremena i poveli 30-28 , a nakon izjednačene treće dionice, ključan je bio početak zadnje četvrtine u kojem su serijom 10-0 otišli na 60-52 i prednost održali do kraja.

Grci su osam sekundi prije kraja pokušajem za tricu Oikonomopoulosa pri rezultatu 73-71 za Hrvatsku imali priliku povesti , ali lopta nije ušla u koš i, nakon manje drame, Hrvati su mogli početi slaviti veliki uspjeh na EP-u u Turskoj .

Najbolji su u hrvatskim redovima bili Lovro Mazalin i Marko Arapović s po 24 koša , a 14 poena i 10 asistencija dodao je Dragan Bender .

- Bila je to teška utakmica . Bili smo jako umorni poslije poraza od Turske. Pobijedili smo i jako smo sretni , ali mislimo da smo mogli igrati u finalu . Puno smo toga naučili od jučer, odigrali smo dobro u obrani i pokazali da smo sposobni to učiniti - rekao je Bender nakon utakmice, a prenosi Fiba na svojim službenim stranicama .

Hrvatska je na turniru u Turskoj pružila briljantne partije i redom dobivala Englesku 41 , Litvu 23 , Francusku 17 , Poljsku i Latviju 20 , Italiju 16 , Španjolsku 15 koševa razlike, da bi serija stala u polufinalu porazom od domaćina 74-67 .

U finalu je Turska pobijedila Srbiju 85-68 (25-11, 11-17, 32-18, 17-22).

Europsko prvenstvo U-20, utakmica za 3. mjesto

  • Hrvatska - Grčka 75-71 (11-19, 19-9, 24-24, 21-19)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...