Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hrvatska U-20 na prvenstvo dolazi bez najvećih zvijezda

Hrvatska U-20 na prvenstvo dolazi bez najvećih zvijezda
1

Jeličić na SP-u ne može računati na usluge Radoševića, Halilovića i Kove. Urugvajci dolaze u jakom sastavu, ali i s mnogo upitnika oko forme nakon posljednjeg poraza

VIDEO

Hrvatska U20 reprezentacija na prošlom se Svjetskom prvenstvu nije proslavila, a izabranici Dinka Jeličića pokušat će popraviti dojam u Turskoj. Stvari za mlade Hrvate nisu sjajno krenule jer nekoliko je ključnih igrača otpalo što zbog ozljeda, što zbog nedobivanja klupskih dozvola. 

Naravno, od ovih kojih neće biti u Turskoj najviše u oči upadaju imena Matea Kovačića, Josipa Radoševića i Alena Halilovića, ali nedostajat će i Antonio Milić, Tin Jedvaj, Josip Čalušić, Domagoj Pavičić i Marko Dugandžić.

U takvom odnosu snaga kao glavna zvijezda momčadi nameće se Splitov napadač Ante Rebić kojeg navodno u svojim redovima žele vidjeti mnogi europski klubovi, a koji najavljuje:

- Nažalost, u Tursku ne dolazimo u najjačem mogućem sastavu, ali ne bih rekao kako smo loši jer i u ovakvoj reprezentaciji ima jako dobrih igrača. Što se tiče ciljeva na Svjetskom prvenstvu, naravno, onaj osnovni jest prolazak među 16 reprezentacija, a kasnije što bude.

Optimistično je u najavi zvučao i izbornik Jeličić:

- Mislim kako smo sasvim solidna generacija, koja je uz to i gladna uspjeha te možemo nešto napraviti na ovom natjecanju. U skupini nas očekuju dvije već dokazane reprezentacije kao što su Urugvaj i Uzbekistan te Novi Zeland koji je nepoznanica, ali u svakom slučaju bit će jako teško.

U posljednjoj pripremnoj utakmici igranoj u Turskoj, reprezentativci Hrvatske poraženi su od Paragvaja koji je poslužio kao uvertira Urugvaju. Jeličić je u dva poluvremena isprobao gotovo sve igrače, a očigledno je bilo kako Hrvatska mnogo bolje izgleda s nominalno prvom postavom na terenu. Oni najbolji igrali su prvih 45 minuta i na odmor otišli s prednošću od 1-0, ali u nastavku su rezervisti potpuno podbacili, te dozvolili vršnjacima iz Južne Amerike preokret.

Za razliku od Hrvatske, Urugvaj je na prvenstvu Južne Amerike, koje je poprilično dugotrajno i naporno natjecanje, pokazao kako posjeduje i dovoljnu širinu, a izbornik Juan Verzeri iz kola u kolo mogao je rotirati sastav, bez da se to pretjerano osjetilo na igri.

Okosnicu reprezentacije čine igrači s južnoameričkog prvenstva predvođeni najboljim strijelcem turnira Nicolasom Lopezom iz Rome. Od internacionalaca još se ističu imena braniča Guillerma Varele (Manchester United) i Josea Gimeneza (Atletico Madrid), veznjaka Giannija Rodrigueza (Benfica), te napadača Diega Rolana (Bordeauc) i Rubena Bentancourta (PSV), dok ostatak momčadi čine igrači iz domaćih momčadi.

Izbornik Verzeri uoči početka Svjetskog prvenstva kao pozitivnu stvar naglašavao je konzistentnost koju je njegova momčad pokazala na kontinentalnom prvenstvu, ali zabrinutost javnosti izazvao je uvjerljiv 3-0 poraz protiv vršnjaka iz Engleske u generalki pred početak Svjetskog prvenstva.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: GOL! Majstorija Brune Petkovića iz slobodnjaka za izjednačenje
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: GOL! Majstorija Brune Petkovića iz slobodnjaka za izjednačenje

Bivši igrač 'modrih' pogodio je u gornji desni kut iz penala kojeg je skrivio Pierre-Gabriel na Pašaliću. Taj udarac vjerojatno ni dva golmana ne bi obranila... Suigrači su ga brzo zagrlili, a Pjaca nije proslavio gol
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti