Obavijesti

Sport

Komentari 51

Hrvatski četverac ušao u finale Igara: Zlato ne stvara pritisak

Hrvatski četverac ušao u finale Igara: Zlato ne stvara pritisak
5

Hrvatski veslači braća Sinković te Šain i Martin izborili su finale Olimpijskih igara u četvercu na pariće. U cilj su ušli kao prvi, a u petak će se boriti za zlatnu medalju

VIDEO

Jedan od najvećih hrvatskih kandidata za olimpijsko zlato četverac na pariće izborio je finale Olimpijskih igara u Londonu. Posada Šain, Martin i braća Sinković u prvoj polufinalnoj utrci uvjerljivo je prošla kroz cilj kao prva s vremenom 6:03.39.

Četverac će se boriti za zlatnu medalju u finalu koje je na rasporedu u petak u 11.10 sati. 

- Ne osjećamo pritisak zlata, mi smo sami u svom veslačkom selu, nitko nam ne dolazi ništa pričati, čestitati, tapšati, kao da smo na SP-u jer smo izdvojeni iz olimpijskog sela. Ovdje je sjajno, nikad nismo veslali pred toliko ljudi, bilo ih je 30 tisuća - rekao je Martin Sinković.

Hrvatski veslači u polufinalu su iza sebe ostavili Australiju s 2.06 sekundi zaostatka te na trećoj poziciji Veliku Britaniju s 2.32 sekundi zaostatka. Iza sebe ostavili su i Novi Zeland, Rusiju i Švicarsku, koji su izborili finale B.

Koliko je naš četverac bio domintan pokazuje druga polufinalna trka u kojoj je slavila Njemačka s rezultatom 6:05.85  što je više od dvije sekunde zaostatka za Hrvatskom. U finale su se još plasirali Estonija i Poljska.

Hrvatska je posada nakon 500 i 1000 metara zaostala za Rusima 1.24 odnosno 1.49 sekundi da bi u drugom dijelu utrke prešli u vodstvo te na trećem prolazu stvorili prednost od 1.62 sekundi, a do kraja utrke prednost je samo narasla.

- Naša taktika bila je da nam Rusi ne odu previše, a za ostale smo znali da ih možemo tući. Nismo se dali zbuniti time što su Rusi potegnuli u prvom dijelu jer oni su dosta neuračunljivi. Ne znam što im je to trebalo. Mi smo izašli prvi na startu, a oni su to išli nadoknađivati pa su se potrošili i na kraju izgorjeli - rekao je Damir Martin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače