Obavijesti

Sport

Komentari 77

Golčina Cuadrada riješila derbi: Broz nervozan, Perišiću crveni!

Golčina Cuadrada riješila derbi: Broz nervozan, Perišiću crveni!
9

TOTALNI NOGOMET Iako je pao samo jedan gol, svjedočili smo sjajnom nogometu u Torinu. Juve je pobijedio golčinom Cuadrada iz 45. minute i tako stigao do svog 28. domaćeg uzastopnog slavlja

VIDEO

U derbiju kola talijanske Serie A Juventus je pobijedio Inter 1-0 senzacionalnim golom Juana Cuadrada. Pogodio je Kolumbijac u 45. minuti na prekrasan način čime je omogućio svom klubu 28. domaću pobjedu u nizu u Serie A.

Derbi bogat Hrvatima

Za domaće je svih 90 minuta kvalitetno odradio Mario Mandžukić, dok su kod gostiju Marcelo Brozović i Ivan Perišić nešto ranije morali pod tuš. 

Brozović je vidno razočaran napustio teren u 58. minuti, dok je Perišić u 94. minuti isključen zbog vrijeđanja suca Nicole Rizzolija. Marko Pjaca ostao je na klupi svih 90 minuta kod Juventusa.

Veliki rivali krenuli su u veliki talijanski derbi otvoreno, bez ikakvih kalkulacija. U najavi ofenzivni Juve kojeg je Allegri poslao uz napadački 'tridente' Mandžukić - Dybala - Higuain iz drugog je plana potpomognut Cuadradom i Pjanićem što je rezultiralo otvorenom prostoru za Inter koji se nije libio napasti.

VIDEO

Vidjeli smo niz kvalitetnih akcija u prvih 45 minuta, a Juve je zaprijetio već u drugoj minuti. Lichtsteiner je probio po desnoj strani, ubacio na Mandžu koji je glavom namjestio šansu Dybali. Argentinac je pucao iz poluvoleja u padu, no impresivno je to skinuo Samir Handanović.

Spektakularan nogomet

U desetoj minuti prečka je spasila Slovenca na golu milanskog kluba. Tukao je Paulo Dybala izvana, bio je to tehnički izvrstan šut koji je završio na prečki. Handanović je samo mogao pratiti loptu pogledom. Dvanaest minuta poslije, eto i Intera u utakmici. 

Joao Mario pucao je s vrha šesnaesterca, prozujalo je to vrlo blizu desne stative Buffona. A mogao je Portugalac otvoriti i Candrevu desno od sebe, bila je to odlična situacija za Inter.

Finiš prvog poluvremena bio je okidač za još bolji nogomet pa smo u 38. minuti vidjeli po šansu na obje strane. Prvo je Cuadrado uposlio Mandžu ubačajem s desne strane, naš je reprezentativac utrčao i pucao glavom, otišlo je to pored gola. U napadu Intera koji je uslijedio, Perišić je pronašao Icardija koji je zaprijetio, ali neprecizno.

Šećer (barem za domaće navijače) ostao je za kraj poluvremena. Izveo je Juve korner, lopta se odbila na nekih 25 metara od Handanovića na koju je snažno krenuo Juan Guillermo Cuadrado. Prekrasnom golčinom doveo je Juve u vodstvo, bio je to prvi Kolumbijčev gol ove sezone u Serie A.

Nervoza kod Brozovića i Perišića

Juve je mogao lako do 2-0 u 54. minuti. Higuain je lijepim dodavanjem našao Pjanića koji je sam izašao na Handanovića. No, Slovenac je nadmudrio BiH reprezentativca i skinuo šansu za povećanje vodstva. 

U 59. minuti Marcelo Brozović je izašao vidno razočaran. Pioli je uveo Kondogbiju umjesto Marcela. Kako se utakmica bližila kraju, Juve je pojačavao agresivnost, a trener Allegri je u posljednjih dvadesetak minuta promijenio dvije formacije. Prvo se prebacio iz 433 u 4312, da bi u posljednjih desetak iz 4312 prešao u 352 planskim zamjenama.

Torinski se sastav kvalitetno obranio do kraja, a sve to iziritiralo je našeg Ivana Perišića koji je zbog vrijeđanja suca isključen u 95. minuti utakmice.

 

Na ljestvici vodi Juventus sa 54 boda, Napoli je drugi sa 48 bodova, a Roma je treća sa bodom manje. Slijede Lazio (43), Inter (42) i Atalanta (42).

Grafika: Detaljan učinka trojice Hrvata: Mandžo u čak 20 duela!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...