Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski Eurokup: Sve ekipe imaju barem jednog Hrvata

Hrvatski Eurokup: Sve ekipe imaju barem jednog Hrvata
6

Svi sudionici Final Foura Eurokupa u Trevisu imaju barem jednoga Hrvata na parketu ili u stručnom stožeru. U Benettonu su čak trojica. Polufinale se igra u subotu

VIDEO

Na početku sezone nismo očekivali ništa veliko u Eurokupu, zato je pretenciozno sad reći da ćemo ga osvojiti. Ali isto tako nema smisla reći da smo bez šanse jer smo tijekom sezone pokazali da svakog možemo pobijediti, rekao je Damjan Rudež, jedan od najzaslužnijih za Cedevitinu europsku bajku, koja će završiti sljedeći vikend.

- Niti jedna momčad ne može sebi priuštiti luksuz da kaže kako će nas razbiti. Dobivali smo protivnike koji su na papiru bili puno jači - dodao je ubojiti šuter Podsuseđana.

Cedevita danas putuje u Treviso, gdje je u subotu očekuje okršaj protiv ruskog Uniksa, koji predvodi dugogodišnji hrvatski reprezentativac Marko Popović. On je naš predstavnik u Cedevitinu protivniku, ali i ostali sudionici Final Foura u momčadi ili stručnom stožeru imaju Hrvate.

Domaćin Benetton za trenera ima bivšeg hrvatskog izbornika Jasmina Repešu, pod koševima Puljanina Sandra Nicevića, a u vanjskoj liniji Dubrovčanina Hrvoja Perića. Cajasol je jedini klub u Trevisu koji nema Hrvata na parketu, ali bivši europski i NBA prvak Žan Tabak pomoćni je trener. Poveznica s Hrvatskom u momčadi iz Seville je i Amerikanac Earl Calloway, nekadašnji razigravač Cibone, o kojem se govorilo kao o kandidatu za dobivanje naše putovnice. Nije ju dobio, pa je godinu dana poslije uzeo bugarsku, a hrvatsku će dobiti košarkaš koji će ga čuvati u mogućem okršaju s Cedevitom, Dontaye Draper.

Jasmin Repeša

Bivši hrvatski izbornik na klupi Benettona je od siječnja 2010. 

Hrvoje Perić

Bivša zvijezda Splita i Zadra u Treviso je stigla na jesen 2010.

Sandro Nicević

Veteran iz Pule u Benettonu igra od ljeta 2008. godine.

Marko Popović

Odrađuje treću sezonu u Uniksu, no još s njim nije igrao Euroligu.

Žan Tabak

Radi kao pomoćni trener u Cajasolu od 2009. godine.

Bracey Wright Cedevitin je čovjek za velike utakmice

Utakmice u Trevisu bit će mi najveće u karijeri, rekao je Cedevitin Amerikanac Bracey Wright. To je dobra vijest za Podsuseđane, jer briljira u najvažnijim utakmicama.

- Igranje pred puno ljudi iz mene izvlači ono najbolje. Drago mi je što imam takvu reputaciju i nadam se da ću je opravdati na Final Fouru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...