Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hrvatski paraolimpijci se iz Pekinga vratili u Zagreb

Hrvatski paraolimpijci se iz Pekinga vratili u Zagreb
1

Paraolimpijska reprezentacija predvođena Antonijom Balek i Darkom Kraljem vratila se večeras u Zagreb s Paraolimpijskih igara

VIDEO

Hrvatske paraolimpijce je u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci Pleso dočekalo mnoštvo navijača, prijatelja, članova obitelji, te niz uglednika iz političkog, sportskog i javnog života Hrvatske i Zagreba. Iz Grubišnog Polja, rodnog mjesta Darka Kralja, stigla su četiri autobusa, a iz Kutine, iz koje je Branimir Budetić, cijeli njegov 4.b Gimnazije Tin Ujević. Naravno, doček nije mogao proteći bez tamburaša koji su dočekali hrvatske paraolimpijce. U ime Hrvatskog paraolimpijskog odbora na dočeku se zahvalio predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, koji je naglasio kako se reprezentacija vratila ponosna i sretna zbog najvećeg uspjeha na Paraolimpijskim igrama.
Dopredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor je čestitala svim paraolimpijcima istaknuvši da se upornošću, ljubavlju i velikim zanosom mogu svladati sve prepreke i predrasude.
Uime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) reprezentaciji je čestitala Morana Paliković-Gruden, dok je paraolimpijcima uime predsjednika Stjepana Mesića čestitao njegov izaslanik Boro Vučković. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je osvajačima medalja na velikoj volji i čvrstoj disciplini.
Jedna od junakinja Igara Antonia Balek zahvalila se na velikom dočeku istaknuvši kako je pod temperaturom doputovala u Zagreb, ali da joj je laknulo čim je vidjela mnoštvo navijača.
- Nadam se da će ovi rezultati potaknuti sve na uklanjanje predrasuda u glavama i arhitektonskih barijera koje nas okružuju - rekla je Balek.
Darko Kralj se također zahvalio na dočeku te je svoju medalju posvetio hrvatskom narodu i svom Grubišnom Polju, dok je 18-godišnji Branimir Budetić bio iznenađen svečanim dočekom, a posebno što su ga u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali baka, djed i čitav razred.
Paraolimpijske igre u Pekingu trajale se od 6. do 17. rujna i na njima je nastupilo 4000 sportaša iz 148 zemalja svijeta. Hrvatsku je predstavljalo 25 sportaša, koji se kući vraćaju s četiri medalje - tri zlatne i jednom srebrnom. S četiri medalje Hrvatska je na kraju zauzela 37. mjesto na ljestvici osvajača odličja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve