Hrvatski ronilački savez ju suspendirao, a ona osvojila tri medalje i srušila svjetski rekord | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatski ronilački savez ju suspendirao, a ona osvojila tri medalje i srušila svjetski rekord

Hrvatski ronilački savez ju suspendirao, a ona osvojila tri medalje i srušila svjetski rekord

Uz sve poteškoće i stres koje smo prolazili moji kolege i ja zadnja dva-tri mjeseca zbog suspenzije, postići ove rezultate je velika stvar i pokazuje još jednom da je Hrvatska među najjačim zemljama svijeta u ronjenju na dah, rekla je Mirela Kardašević

VIDEO

Hrvatska reprezentativka u ronjenju na dah Mirela Kardašević osvojila je tri medalje i postavila novi svjetski rekord na CMAS Svjetskom prvenstvu u bazenu kojem je domaćin bio Beograd od 4. do 10. srpnja.

Na natjecanju na kojem je sudjelovalo preko 150 sportaša iz više od 40 zemalja Mirela Kardašević je postala najuspješnijom sportašicom, osvojivši zlatnu medalju u dinamici s monoperajom postavivši i novi svjetski rekord (282 metra) te srebrne medalje u dinamici s bifin perajama (260 metara) i u dinamici bez peraja (209 metara).

Zagreb: Vanja Peleš i Mirela Kardašević postavili nove svjetske rekorde u disciplini DNF

- Vrlo sam zadovoljna rezultatima, jer su sva tri moji najbolji rezultati do sada. Nadala sam se možda malo boljem rezultatu u prve dvije discipline, no s obzirom da se nisam dvije godine natjecala na Svjetskom prvenstvu, moram biti skromna i zahvalna na ovom što sam uspjela postići, pogotovo zadnji dan kada je stres bio najveći i samu sebe sam iznenadila ovim rekordom - istaknula je Mirela Kardašević.

Osvrnula se 37-godišnja Zagrepčanka i na okolnosti izvan bazena koje su utjecale na nju.

- Uz sve poteškoće i stres koje smo prolazili moji kolege i ja zadnja dva-tri mjeseca zbog suspenzije, postići ove rezultate je velika stvar i pokazuje još jednom da je Hrvatska među najjačim zemljama svijeta u ronjenju na dah. Sve to dugujemo našem treneru Ivanu Drvišu, koji nas je uspio održati motiviranima unatoč brojnim preprekama i zahvaljujući njemu ponovno smo ostvarili vrhunske rezultate.

Zagreb: Vanja Peleš i Mirela Kardašević postavili nove svjetske rekorde u disciplini DNF

Podsjetimo, Mirela Kardašević i još devet vrhunskih sportaša i trenera nedavno su suspendirani od strane Hrvatskog ronilačkog saveza. Ova odluka je izazvala kontroverze u sportskoj zajednici, a Inicijativa Apnea S.O.S. 2021, koju čine hrvatski reprezentativci i treneri ronilačkih sportova, javno je izrazila nezadovoljstvo zbog tog poteza saveza.

Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu nastupili su i Vanja Peleš, koji je osvojio srebrnu medalju u dinamici bez peraja (216 metara), te Goran Čolak, koji je osvojio srebrnu medalju u dinamici s monoperajom (285 metara).

Postignutim rezultatima hrvatski predstavnici kvalificirali su se za Svjetske igre u Kini iduće godine. Svjetske igre će biti održane od 7. do 17. kolovoza 2025. u Chengduu, a po prvi put će uključivati ronjenje na dah kao dio sportskog programa. Natjecanja će biti pod pokroviteljstvom CMAS-a, krovne svjetske federacije za sportsko ronjenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Gabriel Vidović iz Bayerna u Francusku, Hajduk talenta prodao u Bugarsku
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Gabriel Vidović iz Bayerna u Francusku, Hajduk talenta prodao u Bugarsku

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

UŽIVO Rakitić u nedjelju u Splitu
SVE O TRANSFERU LJETA

UŽIVO Rakitić u nedjelju u Splitu

Bivši hrvatski reprezentativac dogovorio je dvogodišnji ugovor s Hajdukom, napokon će ostvariti želju i zaigrati u HNL-u uz bivše suigrače među "vatrenima" Ivana Perišića i Lovru Kalinića