Hrvatski sudac spasio život njemačkom nogometašu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hrvatski sudac postao je heroj u Njemačkoj: Mladi igrač srušio se na utakmici, on mu spasio život!

Hrvatski sudac postao je heroj u Njemačkoj: Mladi igrač srušio se na utakmici, on mu spasio život!

Održao sam kraći govor igračima rekavši im da je sve ovo život te da kroz i takav život moramo ići dalje. Još sam im istaknuo da podrže svog kolegu sada, ali i kada se vrati na travnjak, rekao je Amir Ikanović

VIDEO

Na utakmici bavarskih U19 momčadi SG Teisbach-Loiching (Dingolfing-Landau) i TSV-FC Arnstorf (Rottal-Inn), jedan nogometaš srušio se na travnjak. Da nije bilo prisebne i pravovremene reakcije hrvatskog suca Amira Ikanovića, sve je moglo završiti kobno. Spasio je život mladom nogometašu i svojim junaštvom oduševio Njemačku.

- Nakon 25. minute utakmice napravio sam dogovoreni prekid zbog vrućine kako bi se igrači osvježili. Dok smo išli uzeti vodu, vidio sam kako se jedan igrač Arnstorfa srušio na igralište. Nisam oklijevao ni sekunde, pritrčao sam odmah do njega. Već je bio okružen svojim suigračima, a do njega na igralište je odmah dotrčala i njegova uplašena majka - rekao je Ikanović za Fenix Magazin. 

DFB Cup - Final - SC Freiburg v RB Leipzig

Ikanović se rodio u Prijedoru, ali je odrastao u Rijeci odakle je 2017. godine doselio u Njemačku. Odmah je prepoznao da se radi o epileptičnom napadu. 

- Pokušao sam biti smiren, smirivao sam igračevu majku te tražio da odmah pozovu hitnu pomoć. Situacija se još više pogoršala kada je mladi nogometaš pao u nesvijest jer nije mogao disati zbog jezika koji mu je zapeo u grlu. Sa odgovornom osobom iz SG Teisbacha sam okrenuo igrača na leđa i započeo kardiopulmonalnu reanimaciju koja se odmah pokazala uspješnom. Oživjeli smo ga i tako smo otklonili opasnost po život prije nego što je hitna pomoć stigla na igralište u Teisbach.

Pokušao je biti miran i staložen, smirivao je sve oko sebe pa potom održao govor mladim nogometašima. U njemu su za to vrijeme bujale emocije. 

- Održao sam kraći govor rekavši im da je sve ovo život te da kroz i takav život moramo ići dalje. Još sam im istaknuo da podrže svog kolegu sada, ali i kada se vrati na travnjak. Uopće se ne vidim herojem kako to pišu njemački mediji. Na terenu sam kod tog nesretnog slučaja bio smiren, a moje vlastite emocije su se pojavile tek kad sam došao doma svojoj obitelji - rekao je Ikanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner