Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski vaterpolisti u skupini s Grčkom, Francuskom i Maltom

Hrvatski vaterpolisti u skupini s Grčkom, Francuskom i Maltom

U izvlačenju skupina za vaterpoliste sudjelovali su Blanka Vlašić i legendarni splitski vaterpolist Deni Lušić, dok su u određivanju skupina turnira vaterpolistica pomagali osvajač najvećih odličja Petar Metličić

Ždrijebom skupina 35. Europskog vaterpolskog prvenstva održanom u subotu na splitskom Peristilu, odlučeno je da će hrvatski vaterpolisti u grupnoj fazi ovogodišnjeg EP-a u Splitu igrati u skupini B s Grčkom, Francuskom i Maltom.

Pokretanje videa ...

Hrvatske vaterpolistice će pred domaćim navijačima put prema četvrtfinalu, što donosi osvajanje jednog od prva četiri mjesta tražiti u skupini A u konkurenciji reprezentacija Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Grčke i Rumunjske.

U izvlačenju skupina za vaterpoliste sudjelovali su proslavljena hrvatska olimpijska Blanka Vlašić i legendarni splitski vaterpolist Deni Lušić, dok su u određivanju skupina turnira vaterpolistica pomagali osvajač najvećih odličja s hrvatskom rukometnom reprezentacijom Petar Metličić te nekadašnji vratar hrvatske vaterpolske reprezenatcije Josip Pavić, koji je kao pomoćnik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac na ovom događaju bio i u ulozi posebnog izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Pula: U20 reprezentacija Crne Gore pobjedila Hrvatsku i postala pobjednik ACI Cupa

Sve će se utakmice 35. Europskog vaterpolskog prvenstva igrati u Spaladium Areni, a natjecanja su na rasporedu od 27. kolovoza do 10. rujna.

Ždrijeb za EP vaterpolista

SKUPINA A: Crna Gora, Italija, Gruzija, Slovačka

SKUPINA B: Hrvatska, Grčka, Francuska, Malta

SKUPINA C: Španjolska, Rumunjska, Nizozemska, Njemačka

SKUPINA D: Mađarska, Srbija, Izrael, Slovenija

Ždrijeb za EP vaterpolistica

SKUPINA A: Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Hrvatska, Grčka, Rumunjska

SKUPINA B: Španjolska, Italija, Izrael, Slovačka, Srbija, Francuska