Obavijesti

Sport

Komentari 20

Hrvatski "zid": Druga najbolja obrana Eura čeka na Šveđane

Hrvatski "zid": Druga najbolja obrana Eura čeka na Šveđane
1

Hrvatska rukometna reprezentacija ima drugu najbolju obranu na EP-u, u prve dvije utakmice primila je 44 gola. Danas od 18 sati trebat ćemo obranu protiv Šveđana...

VIDEO

Protiv Šveđana će nam trebati puno bolji pristup, upozorio sam igrače da nema opuštanja. U drugi krug smo prošli, no želimo prenijeti sva četiri boda, kazao je uoči današnje utakmice (18 sati) sa Šveđanima hrvatski izbornik Slavko Goluža.

U prve dvije utakmice Goluža je pokušao rasporediti snage, štedjeti neke od igrača, prije svih veterana Igora Vorija i Domagoja Duvnjaka, iza kojeg je vrlo naporna polusezona u HSV-u. Vorija je izvrsno “odmarao” Musa, a Duvnjaka Josip Valčić, koji je svoje role na srednjem vanjskom odradio izuzetno korektno. 

Najveću minutažu na terenu ima Marko Kopljar, Goluža ga pokušava razigrati, obrambeno je Kopljar standardno dobar, no trebat će nam njegov bolji napadački učinak, izvrsno surađuje s desnim krilima, no nedosataje više šutova i golova s vanjskih pozicija.

Na prijašnjim natjecanjima Goluža nije toliko rotirao, no sad se odlučio na to kako bi u drugom krugu imao što odmornije igrače, a realno i Bjelorusija i Crna Gora bili su protivnici protiv kojih je mogao “kalkulirati” i štedjeti neke od igrača iz prve postave.

I u takvim kombinacijama Hrvatska nakon dvije uakmice ima drugu najčvršću obranu na EP-u. Primili smo 44 gola, jedan više od Šveđana, koji imaju najčvršću obranu.

Hrvatska je ujedno četvrta najefikasnija reprezentacija, zabili smo 60 golova, ispred nas su Francuzi (63 gola), Danci (62) i Španjolci (61)...

- Sve počinje od obrane, tu moramo još više stisnuti, odigrati puno ozbiljnije. Moramo nametnuti svoj ritam, zabijati što više lakih golova iz kontri i polukontri, pretrčati protivnike - kaže Goluža uoči Švedske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka - zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja