Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hrvatskoj prijeti moćna 'furija', euforični Mađari i sjever Afrike

Hrvatskoj prijeti moćna 'furija', euforični Mađari i sjever Afrike
8

Hrvatska i Španjolska apsolutni su favoriti skupine D Svjetskog prvenstva. Uz njih dalje će sigurno Mađarska, dok će o četvrtom mjestu odlučiti susret Alžira i Egipta

VIDEO

Hrvatska će u prvom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva igrati u skupini D zajedno s domaćinom Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom. Utakmice će se igrati u madridskoj Caja Magici, a za izabranike Slavka Goluže dobar je i raspored jer prva dva kola nose Australce i Alžirce, što će biti dobro zagrijavanje za Mađare, Egipćane i Španjolce.

Španjolci žele zlato na domaćem terenu

Španjolska će na domaćem terenu braniti svjetsku broncu, osvojenu prije dvije godine u Švedskoj, ali to ih ovog puta neće zadovoljiti, glavni cilj momčad Valera Rivere bit će zlato.

Iako za ovo prvenstvo neće konkurirati jedan od najboljih, ali i najdugovječnijih golmana svijeta, 40-godišnji Javier Hombrados, koji je ozlijeđen, Španjolci imaju vrlo jaku i moćnu momčad.

Na golu im je jedan od najboljih golmana današnjice Arpad Šterbik. Na krilima tu su već godinama odlični Rocas i Tomas, dok će na crti imati službeno najboljeg pivota 2012. godine Julena Aguinagaldea. S vanjskih linija protivničkim golmanima najviše muke zadavat će Entrerrios, Ugalde, Canellas i Morros.

Hrvatska i Španjolska igrale su međusobno na gotovom svakom velikom natjecanju u posljednje vrijeme, ali i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Srbiji. U posljednjih pet utakmica 'furija' nas je pobijedila samo jednom, a zadnji susret koji smo odigrali bio je na Olimpijskim igrama u Londonu. Kauboji su pobijedili 30-25 uz po sedam golova Lackovića i Čupića.

Mađari na krilima odličnog rezultata iz Londona

Uz Španjolsku i Hrvatsku siguran putnik u osminu finala iz ove skupine trebala bi biti Mađarska. Naši susjedi u laganoj su euforiji nakon odličnog nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje su završili kao četvrti. 

Sličnom raspletu nadaju se i na ovom SP-u, gdje će ih predvoditi najbolji igrač svijeta u 2011. godini Laszlo Nagy. Uz njega jaku vanjsku liniju Mađara čine Gabor Csaszar i Ferenc Ilyes. Na krilima najveća opasnost za protivničke vratare su Gergely Harsanyi i Gergo Ivancsik. Na golu im je pouzdani 35-godišnji Nandor Fazekas.

Na Olimpijskim igrama u Londonu Hrvatska i Mađarska odigrale su dva susreta, a oba su pripala Kaubojima. Nakon što smo ih u skupini pobijedili 26-19, isto smo ponovili i u utakmici za treće mjesto (33-26) te smo uzeli broncu.

Alžir i Egipat u lovu na 4. mjesto

Nakon što su 2001. godine Egipćani osvojili četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, počeo je njihov veliki pad, pa su tako sad tek treća momčad afričkog kontinenta, iza Tunisa i Alžira.

Upravo će protiv svojeg rivala sa sjevera Alžira, Egipćani tražiti put u osminu finala Svjetskog prvenstva. Njihov posljednji susret dogodio se na Afričkom kupu nacija, a u polufinalu bolji je bio Alžir 26-25.

Hrvatska je s Alžirom igrala prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, ali unatoč uvjerljivoj pobjedi 26-15 bilo je tu dosta problema, posebno u prvom poluvremenu. Alžirci su igrali 'divlju' 3-3 obranu za koju nismo imali rješenje pa je rezultat nakon prvi 30 minuta bio 11-11.

S Egipćanima smo posljednji put igrali 2008. godine na Turniru četiri nacije u Austriji i s pomlađenom momčadi smo pobijedili 27-24.

'Promatrači' iz Australije

Australija je najlošija momčad na prvenstvu i kući će vratiti nakon pet uvjerljivih poraza. S ovom smo momčadi igrali i na SP-u 2011. godine i pobijedili smo ih 42-15.

Zanimljivo je da su australski reprezentativci prije dvije godine sami sebi morali platiti put i smještaj u Švedskoj jer Savez nije imao novca. Za njihovo dobro, nadamo se da i dvije godine kasnije neće ponovno morati posegnuti u svoj džep kako bi igrali protiv Lackovića i društva.

Raspored utakmica hrvatske rukometne reprezentacije:

  • 12.1. - Hrvatska - Australija (16.45)
  • 14.1. - Hrvatska - Alžir (16.45)
  • 15.1. - Hrvatska - Mađarska (21.15)
  • 17.1. - Hrvatska - Egipat (21.15)
  • 19.1. - Hrvatska - Španjolska (19.00)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...