Obavijesti

Sport

Komentari 111

Vušković oduševio, HSV ga već otkupio! Hajduku stižu milijuni

Vušković oduševio, HSV ga već otkupio! Hajduku stižu milijuni

Mario Vušković je prošlo ljeto stigao u HSV na svogodišnju posudbu s opcijom otkupa, ali kako doznajemo, oduševio je sve u njemačkom klubu pa su ga već sada otkupili

VIDEO

U ljetnom prijelaznom roku talentirani stoper Mario Vušković (20) bio je glavni eksponat poljudskog izloga. Htjeli su ga Torino, Udinese, Verona i Napoli, a Hajduk je navodno odbio Celticovu ponudu od pet milijuna eura. Činilo se kako će ostati na Poljudu, ali posljednjeg dana prijelaznog roka došlo je do preokreta. Na veliko iznenađenje svih, Hajduk ga je poslao na posudbu u njemačkog drugoligaša HSV s opcijom otkupa. 

Pokretanje videa...

Koreografija Torcide uoči derbija s Dinamom 00:34

Bila je prvo dogovorena dvogodišnja posudba od čega su 'bili' trebali inkasirati 600.000 eura. Postigli su i dogovor o otkupu od 3,5 milijuna eura koji bi bio obavezan ukoliko se HSV u sljedeće dvije sezone plasira u Bundesligu, no Vušković je oduševio sve u njemačkom klubu pa su ga odlučili otkupiti nakon pola godine, doznajemo. 

Iako je prvotno bilo dogovoreno 3,5 milijuna eura, Splićani su dali popust HSV-u jer su se već sada odlučili na otkup pa je njemački klub uplatio nešto više od tri milijuna eura. Na raniji otkup ugovora utjecale su sjajne Vuškovićeve partije, ali i plasman u polufinale koji je klubu donio 3,9 milijuna eura. Tako su i došli do sredstava kojima su platili njegov transfer. Potpisao je do 2025. godine. Tako su sve tri strane zadovoljne ovim poslom. Hajduk jer je odmah dobio novac, Vušković zbog potpisa, a HSV zbog popusta. 

2nd Bundesliga - Hamburg SV v Werder Bremen

Bivšem igraču Hajduka trebalo je neko vrijeme da se prilagodi na njemački stil nogometa, ali kada je jednom uhvatio ritam, postao je neizostavan član prve postave. Odigrao je ove sezone 17 utakmica, a od studenog je svih 14 utakmica odradio u punoj minutaži. To dovoljno govori koliko ga cijene u HSV-u.

Vušković je sjajan duel igrač, odličan u skoku, a ono što ga posebno krasi je fantastična tehnika i to što je jak na lopti. A takvog mladog stopera je u današnje vrijeme jako teško pronaći. Na Transfermarktu vrijedi 4,5 milijuna eura. 

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske

Obzirom na njegove partije, njemački klub je jako dobro prošao u ovome poslu. Vušković je igrač na kojeg računaju u budućnost, mlad, talentiran i nevjerojatno zreo za svoje godine, a tko zna, možda će ih već od sljedeće sezone predvoditi u Bundesligi. HSV se nakon 26 kola nalazi na šestoj poziciji u drugoj ligi, ali uz tek osam bodova manje od prvog Darmstadta te i dalje ima šanse za plasman u najviši rang.

Hajduk je tako ostao bez talentiranog stopera koji je od svoje 15. godine bio član kluba s Poljuda, ali Splićani moraju prodavati obiteljsko blago kako bi preživjeli. A ovaj novac će bar na neko vrijeme donijeti stabilnost splitskom klubu. Njegov pradjed Marko, djed Mario i otac Daniel igrali su u Hajduku, a svi su igrali na poziciji stopera. 

Osijek: NK Osijek i HNK Hajduk u 20. kolu Prve HNL

- Hajduk mi je usađen u srce i to će tako biti do kraja života. Mi smo inficirani i od toga se nikad ne može pobjeći - rekao je Mario jednom prilikom.  

Mario Vušković za Hajduk je odigrao ukupno 48 službenih utakmica, a za prvu momčad debitirao je sa 17 godina, u utakmici protiv Gorice na Poljudu, u kolovozu 2019. godine. Pri tom je 44 utakmice započeo od prve minute. Postigao je ukupno tri pogotka za bijele uz dvije asistencije. Posljednju utakmicu za Hajduk odigrao je 1. kolovoza kada je Hajduk na Poljudu svladao Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj