Obavijesti

Sport

Komentari 0

HSV-u pobjeda u Bergenu, Basel bolji od Rennesa

HSV-u pobjeda u Bergenu, Basel bolji od Rennesa
3

Obje utakmice završile su s minimalnih 1-0. Onu u Norveškoj golom iz daljine odlučio je Kompany, a onu u Baselu glavom domaći napadač Streller

VIDEO

Samo tri dana nakon što su proslavili prvi naslov prvaka Norveške nakon 44 godine čekanja, nogometaši Branna prepustili su bodove HSV-u. Olić i društvo dominirali su u Bergenu cijelu utakmicu i konačni rezultat nakon svega i nije najrealniji. Razlika je trebala biti i izraženija, pogotovo kada znamo da su Njemci loptu imali u posjedu više od 60 posto vremena.
Gol odluke pao je nakon 17 minuta igre u nastavku. Branič prekomandiran u defenzivu veznog reda, Vincent Kompany, potegao je s više od 20 metara. Lopta se odbila od lijeve stative golmana Opdala i ušla u mrežu Norvežana. Siroti Opdal nije imao šanse, mogao je samo gledati kako lopta ulazi u gol.
Brann je pokazao da je momčad koju Dinamo u gostima može dobiti. Ograničili su se na obranu svoga gola i prema naprijed nisu pokazali gotovo ništa. Redale su se neiskorištene prilike HSV-a, a jednu od njih propustio je i Ivica Olić. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pucao je desnom nogom, ali potpuno netočno i upropastio je dobru šansu. Olić je započeo utakmicu u vrhu njemačkog napada i odigrao cijelu utakmicu.
Tijekom devedeset minuta Hamburg je na gol pucao trinaest puta, Brann samo četiri. Još jedan dokaz koliko je lako, iako to rezultat ne sugerira, njemački predstavnik došao do prva tri boda u skupini D Ligi Uefe.

BRANN BERGEN - HAMBURGER SV 0-1
STRIJELAC: 0-1 Kompany (62)
BRANN BERGEN: Opdal - Dahl, El-Fakiri, Sigurdsson, Hanstveit - Solli, Bjarnason, Jaiteh (od 47. Huseklepp, Vaagan Moen (od 85. Bjornsson) - Bakke (od 47. Karadas) - Helstad.
HAMBURG SV: Rost - Demel, Boateng (od 90. Choup-Moting), Atouba, Reinhardt - Mathijsen, Kompany - Jarolim, Trochowski (od 88. Benjamin), Olić - Zidan.

Jedan gol odlučio je i drugu utakmicu u Dinamovoj skupini. Napadač Streller visoko je skočio nakon kornera Chipperfielda s desne strane i pogodio rašlje Luzijeva gola. Tim je potezom rješena utakmica u kojoj su do pobjede mogli i Francuzi, no Basel je na koncu iskoristio prednost domaćeg terena i u džep spremio prva tri boda.
Ukupno gledajući, Basel je zasluženo došao do pobjede. Nešto više su Švicarci imali loptu u nogama (53-47), a više puta su i pucali na gol protivnika. Ukupno 12, od čega pet u okvir. Francuzi su pet puta zapucali na Costanzov gol, a tri pokušaja išla su u okvir. Blaga premoć Basela očituje se i u broju kornera - izveli su ih devet, a Rennes tri.

BASEL - RENNES 1-0
STRIJELCI: 1-0 Streller (55)
BASEL: Costanzo - Zanni, Majstorović, Marque, Hodel - Carlitos (od 86. Frei), Chipperfield, Ergić, Huggel, Felipe (od 60. Degen) - Streller (od 88. Eduardo).
RENNES: Luzi - Fanni, Jeunechamp, Hansson, Mbia (od 59. Borne) - Sorlin, Didot (od 65. Wiltord), Cheyrou, Marveaux - Briand, Pagis.

LJESTVICA: 1. HSV 3 boda, 2. Basel 3, 3. Dinamo 0, 4. Brann 0, 5. Rennes 0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži