Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

HTS Karloviću dao zeleno svjetlo za OI u Pekingu

Pristane li još jednom zaigrati za reprezentaciju prije OI-a, Karlović će dobiti mogućnost nastupa u Pekingu. Odbije li poziv, izgubit će to pravo

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
2 komentara

Upravni odbor HTS-a stao je uz stranu izbornika Prpića. Ako Goran neće zvati Ivu Karlovića u reprezentaciju, mi stojimo uz njegovu odluku. Međutim, ako Ivo napiše pismo da stoji na raspolaganju za Davis Cup, tada je ispunio uvjete ITF-a za sudjelovanje na OI, izvjestila je Marina Mihelić, direktorica HTS-a.
Uvjeti ITF-a su da su tenisači kandidati za OI najmanje dva puta na raspolaganju Savezu od 2005-2008. godine. Ivo je bio u finalu Davis Cupa 2005. godine u Bratislave i treba mu još jedno „raspolaganje za nastup“. Neslužbeno smo saznali da je pismo već spremno.
- Istina, na taj način bi Ivo Karlović mogao zaigrati na Olimpijskim igrama. Međutim, ako ga ipak Prpić pozove u reprezentaciju, a Ivo to odbije, tada nije ispunio uvjet o „raspolaganju za nastup“ i tako bi automatski biuo prekrižen za Peking – rekla je Marina Mihelić u Domu sportova.
Prpić je prije nekoliko dana izjavio da će dati otkaz ukoliko mu neko nametne Karlovića. Dakle, Karlović neće u Dubrovnik, ali će dobiti zeleno svjetlo za Olimpijske igre u Pekingu.
Na sjednici Upravnog odbora govorilo se i o izboru grada domaćina za Fed Cup susret Hrvatska – Srbija krajem travnja. Odluka je prolongirana za ponedjeljak, a kandidat je samo jedan - Zagreb.

Naši partneri pišu
Message