Obavijesti

Sport

Komentari 167

Drama: Rusi se spasili minutu prije kraja od sigurnog poraza

Drama: Rusi se spasili minutu prije kraja od sigurnog poraza
21

Englezi i dalje ne znaju za uvodnu pobjedu na Europskim prvenstvima. U devetoj utakmici upisali su peti remi i to na prilično šokantan način protiv nezgodnih Rusa

VIDEO

Već tri dana traju neredi u Marseilleu između Engleza, Rusa i Francuza. U cijelu priču uključena je i domaća policija koje je premalo i koja je u podređenom položaju.

Ruski huligani silno žele iskazati nadmoć nad 'kolegama' iz Engleske, a u cijelom cirkusu pomažu im i navijači Olympique Marseillea. Tako je nogometna utakmica skupine B između Engleske i Rusije pala u drugi plan. No, prebacimo fokus na nogometna događanja.

Englezi i dalje ne znaju za uvodnu pobjedu na Europskim prvenstvima. U devetoj utakmici upisali su peti remi i to na prilično šokantan način.

Engleska bolja u prvom poluvremenu, Rusi zaigrali bolje u drugom

Počeli su goropadno, odlučno i napadački. Uostalom, tako su bili i koncipirani po naputku izbornika Roya Hodgsona. Ofenzivni trolist Lallana - Sterling - Kane bio je često potpomagan napadački postavljenim bekovima u vidu Rosea i Walkera, a kapetan Wayne Rooney 'nosio' je vezni red na svojim leđima.

Adam Lallana promašivao je u prvom poluvremenu vrlo dobre šanse za Engleze, dok su se Rusi kvalitetno branili i pokrivali prostor. Dominacija Engleske u početnoj fazi utakmice sugerirala je da se samo čeka vodeći gol koji bi okrunio inicijativu, ali do njega im nije bilo lako doći.

Akinfejev od junaka do tragičara, mlađahna Engleska nije razočarala

U 63. minuti tukli su Rusi iz daljine, Smolov je iz povratne lopte Dzjube pucao s dvadesetak metara što je izgledalo vrlo opasno. Prohujalo je kraj Hartove vratnice. Sedam minuta kasnije, jak udarac Rooneya s 15 metara čudesno je obranio Igor Akinfejev.

Ipak, u 73. minuti sjajni Tottenhamov veznjak Eric Dier, vrhunski je izveo slobodnjak s ruba šesnasterca. Loše postavljeni ruski golman kumovao je ovom golu. Udarac Diera bio je odličan, ali Akinfejev se nalazio točno iza svog zida, čime je ostavio ogroman slobodan prostor. Gol ide njemu na dušu.

U trenucima kad se činilo da će Englezi rutinski privesti kraju ovu utakmicu te upisati tri boda, u drugoj minuti sudačke nadoknade Rusi ih šokirali golom poslije kornera. Vasilij Berezucki i Denis Glušakov sudjelovali su kod gola, a gol se piše ruskom kapetanu.

Na kraju, Englezima ostaje žal, ali ne trebaju ovaj remi gledati kroz negativnu prizmu. Prikazali su kvalitetan nogomet na krilima mladosti i ova će skupina igrača još itekako imati što za reći. Kako na ovom turniru, tako i za dvije godine, baš u Rusiji.

SKUPINA A

  • Engleska - Rusija 1-1 (Dier 73' / V. Berezucki 90+2')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna