Obavijesti

Sport

Komentari 0

Humanitarni spektakl: 'Hakl' u Španskom za Kristijana Gracina

Humanitarni spektakl: 'Hakl' u Španskom za Kristijana Gracina
4

Vjerujemo da ćemo se svake godine prisjećati Kikijevih anegdota i nogometnih poteza, a pritom i pomoći susjedima u potrebi, kaže organizator Danijel Perić

VIDEO

U zagrebačkom naselju Špansko u četvrtak od 17 sati započinju malonogometni i košarkaški turniri u spomen na preminulog hrvatskog malonogometnog reprezentativca Kristijana Gracina.

Od danas na terenima OŠ Tituša Brezovačkog kreće humanitarni spektakl 'Gracin Kup 2021'. Riječ je o malonogometnom i košarkaškom (tri na tri) turniru koji će se održava u spomen na, u srpnju preminulog, hrvatskog malonogometaša Gracina.

Spektakl organizira 'Rekreativni kvart', grupa lokalnih entuzijasta koji su ovog ljeta organizirali prekrasnu, istoimenu manifestaciju u kojoj su prikupljali pomoć za udruge Jedni za druge i Vukovarske leptiriće. Svakodnevno su športski i plesni klubovi, vatrogasne postaje i policija građanima i mališanima održavali besplatne pokazne vježbe i edukacije, a zatvaranje manifestacije obilježili su koncertom Marina Ivanovića Stoke.

Ovog vikenda, od danas do nedjelje, ponovno će olakšati životne probleme potrebitim obiteljima iz kvarta, udruzi Vukovarski leptirići i obitelji prerano preminule malonogometne legende Španskog i Zagreba - Kristijana Gracina.

- Čvrsto vjerujemo da ćemo ovaj humanitarni malonogometni turnir pretvoriti u memorijalni, tj. da ćemo svake godine nastaviti s organizacijom turnira na kojem ćemo se prisjećati Kikijevih anegdota i nogometnih poteza, a pritom i pomoći susjedima u potrebi. Na prošloj smo akciji pokazali da Špansko ima veliko srce, a sada idemo još jače, s većim timom i više iskustva - rekao nam je organizator Danijel Perić.

No, ovog vikenda na terenima iza OŠ Tituš Brezovački neće se igrati samo nogomet.

- Da, osim nogometa, igrat će se i turnir u uličnoj košarci, poznati zagrebački muralist Boris Bare oslikavat će pročelje zgrade, čistit ćemo i uređivati zapuštene kvartovske garaže i igralište, a svake večeri održavat će se i bogati zabavni program uz koncerte i ugostiteljsku ponudu. Svoj dolazak potvrdili su nam Zaprešić Boysi, Ivana Marić, Nered, Gelato Sisters, Vatra, a bit će i mnoštvo drugih glazbenih i gostiju iznenađenja iz javnog života - nadovezao se Stjepan Vukušić, također istaknuti "rekreativac".

Za kraj, dečki su pozvali sve one koji se žele dobro zabaviti uz sportsko-glazbene sadržaje da posjete manifestaciju ovoga vikenda i svojim skromnim doprinosom pomognu humanitarnu akciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija