Obavijesti

Sport

Komentari 101

Senzacija u Milanu: Ovo je za sve u Hrvatskoj jako lijep dan

Senzacija u Milanu: Ovo je za sve u Hrvatskoj jako lijep dan
7

Hajduk je ispao, ali priredio je sjajnu utakmicu protiv Intera. Mladi igrači pokazali su požrtvovnost i borbenost i njihov se trener, Mišo Krstičević, strašno ponosi njima

VIDEO

Premda je Inter prošao u nastavak natjecanja, istinski pobjednik večerašnjeg dvoboja je Hajdukova mladost, koja je na San Siru odigrala utakmicu za povijest. Na koncu su bijeli slavili s 2-0 golovima Vukušića i Vukovića, no postignuti rezultat ni izbliza ne oslikava pravo stanje stvari na terenu.

Hajduk je bio bolji i samo su mladost i neiskustvo, te nesretno primljeni golovi pogurali Inter u nastavak natjecanja.

Ovo je za nas u Hrvatskoj lijep dan, zahvalan sam igračima, ponosi se Krstičević

Bila je to od prve do zadnje minute partija šaha, u kojoj se Mišo Krstićević odlučio za Sicilijansku obranu i iznenadio Stramaccionia. Baš kao što je obećao, nije parkirao ''pun autobus igrača u šesnaesterac'', naprotiv, napao je Intera na širokom prostoru i pokazao da se mladi igrači Hajduka mogu nositi i s puno renomiranijim protivnikom.

- Žalim za šansama ali zadovoljan sam zbog dobrog rezultata. Zahvala navijačima i igračima, ovo je za nas u Dalmaciji i Hrvatskoj lijep dan - rekao je trener Hajduka Mišo Krstičević.

I ne samo da je Hajduk bio bolji tijekom svih 90 minuta, nego su pored dva postignuta gola imali i tri 100% prigode za poravnanja rezultata iz prvog susreta. Vukušić, Milić i Vuković mogli su se upisati u povijest.

Inter je imao par šansi. Moji dečki imaju puno utakmica u nogama, ali bili su sjajni, hvali mlade igrače

- Razum je prevladao a ne srce. Treba biti realan i shvatiti protiv koga smo igrali. Možda bi i oni dodali gasa da je trebalo pred kraj. Ovo nam je 7 ili 8 utakmica u 20 dana, momci su pokazali zavidan nivo pripremljenosti, no treba biti iskren i reći da je Inter imao nekoliko lijepih šansi kao i mi i da su i oni mogli dati gol. Mi se moramo okrenuti našoj stvarnosti, HNL-u, u kome nas u nedjelju očekuje nova utakmica.

Hajduk se okreće HNL-u. Trener Krstičević ne želi misliti sada na propušteni treći gol.

- Treći gol bi donio produžetake i još 30 iscrpljujućih minuta. Mi želimo u nedjelju odigrati za rezultat i naše navijače, želimo zadržati prvo mjesto. Ponavljam, Inter je ekstra klasa i oni bi sigurno malo dodali gas i teško da bi ih mi iznenadili.

Torcida nadglasala Meazzu

Posebno poglavlje zaslužuju navijači Hajduka. Unatoč visokih 0-3 iz prvoga susreta, njih gotovo 3.000 stiglo je u Milano bodriti svoje ljubimce i nisu požalili. Oni nisu, ali zato jesu oni koji su ostali kod kuće gledajući utakmicu na TV. Baš kao što su igrači na terenu izvojevali pobjedu i Torcida je nadglasala višestruko brojnije navijače domaće momčadi.

Igrači Intera zvižducima su ispraćeni sa stadiona, dok je Torcida pljeskom nagradila svoje ljubimce. ''Hajdučko sr-ce'' odjekivalo je San Sirom...

Hajduk nas je iznenadio

- Nismo znali ponoviti igru iz prve utakmice. Oni su igrali opuštenije a mi smo usred priprema i ne bih stvarao paniku. Momčad je u procesu rasta. Nismo igrali tako slabo.Imali smo 7-8 prigoda, mogli smo izgubiti 3-0 jer su nas iznenadili brzinom i agresijom. Nisam posve zadovoljan - očekivao je više od svojih igrača Stamaccioni, a prije svega od Sneijdera.

Hajduk ima mlade igrače, neki su zbilja posebni, sigurno će napredovati, rekao je trener 'nerazzurra'.

- Inter je jak kad može proigravati, Sneijder je bio umoran i to nismo imali. Zamjenio sam ga jer sam htio malo osvježiti momčad koja ima teške noge. Ali Hajduk nas je iznenadio, odigrali su bolje 2 na dva i to nisam očekivao.

Hajduk je iznenadio Stramaccionijevu momčad, ali on za mlade igrače ima samo riječi hvale.

- Hajduk je demonstrirao odličnu momčad. Nisu nas se bojali, oni su nas napali, Svi komplimenti, svaka im čast, ima nekoliko vrlo posebnih igrača koji će napredovati u budućnosti.... Vidjelo se da igraju puno lakše u gostima nego kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
Nikola Kalinić prvi je kandidat za mjesto sportskog direktora Hajduka. Potvrda idući tjedan!
KRAJ POTRAGE?

Nikola Kalinić prvi je kandidat za mjesto sportskog direktora Hajduka. Potvrda idući tjedan!

Nikola Kalinić je igrač s bogatim internacionalnim iskustvom i dubokim korijenima na Poljudu, dobro poznaje i razumije sredinu i odnose, i što je najvažnije, potpuno je financijski neovisan...