Obavijesti

Sport

Komentari 84

Hvala pa - doviđenja: Mamić je najavio smjenu Matjaža Keka?!

Hvala pa - doviđenja: Mamić je najavio smjenu Matjaža Keka?!
5

Slovenski trener na klupi Rijeke ima samo tri poraza ove sezone, ali dva su stigla kad je bilo ključno - Aberdeen i Slaven Belupo. A kad treba napasti titulu - ćorak...

VIDEO

Da mu je umjesto Damira Miškovića predsjednik kluba Zdravko Mamić, Matjaž Kek već bi bio bivši. Nakon očajne igre u utakmici koja ih je mogla vratiti u igru za naslov i jednog udarca u okvir gola, Zdravko Mamić je rekao: 

“I Kekove odluke pomogle su da dođemo do ovoga remija”.

Te su riječi, kažu dobro obaviješteni izvori s Rujevice, razbjesnile slovenskog trenera više nego mršava “nula” u utakmici sezone.

No Kek bi morao voditi računa o tome da je Mamić jako blizak s Miškovićem i da je prvom čovjeku Rijeke u četiri oka sasvim sigurno istresao još žešće kritike na račun Rijekina trenera.

Mišković je, doduše, sve do neuspjeha protiv Dinama čvrsto stajao iza Keka. 

Kek sad više nije siguran...

Nije ga smijenio ni nakon ispadanja iz Kupa od Slaven Belupa, ni nakon što su im Koprivničani zatvorili vrata borbe za naslov...

Ni nakon 0-3 protiv Aberdeena Kek nije bio upitan. Ali ovih 0-0, to je već nešto drugo, ne toliko zbog rezultatskog neuspjeha koliko zbog činjenice da je Rijeka jedan jedini put opalila u okvir Dinamova gola. Njihova izvedba bila je toliko “mršava” da im se između redaka, zahvaljujući se Keku, “narugao” i Zdravko Mamić.

Kekov status od posljednjeg zvižduka suca Bruna Marića više nije kakav je bio, veliko je pitanje hoće li slovenski stručnjak i u sljedećoj sezoni voditi momčad s Rujevice. Sad je definitivno jasno da ova Rijeka, unatoč pojačanjima tipa Gavranović, nema snagu odnijeti naslov prvaka pred Dinamom, čak ni kad “modri” ne izgledaju impresivno.

Dinamo je i dalje dominantan

Nema nikakve sumnje da je najveća odgovornost na treneru, jer on je bio taj koji se riješio igrača klase Anasa Sharbinija, a nismo sigurni da je itko od Rijekinih pojačanja bolji igrač od Grobničana.

Rijeka sa Sharbinijem lijevo, Tomečakom desno i Benkom ili Kramarićem u sredini bila je neusporedivo kvalitetnija momčad, ali ni tada Kek nije nalazio način da prekine Dinamovu dominaciju.

Samo jedna pobjeda u prvenstvu protiv Dinama u više od tri godine ne može biti slučajnost. U Kupu i Superkupu bio je uspješniji, ima tri pobjede, remi i jedan poraz, ali došao je u Rijeku uzeti naslov Dinamu. Dakle, napasti “modre”. A to mu nikako ne ide od ruke.

Igrači ne znaju osvajati 

- Rijeka je bila bolja, a imala je i najbolju priliku na utakmici koju nije iskoristila. Za napasti protivnika moraš znati, moraš imati igrače i osjetiti moment - kaže Ivan Katalinić, koji je dvaput bio na klupi Rijeke.

- U čemu je onda problem? U mentalitetu igrača. U Dinamu su navikli pobjeđivati i osvajati, a Rijeka se tek treba naviknuti na to. Nikad nije bila prvak, nema taj mentalitet, ali klub raste, sazrijeva, možda će za koju godinu uspjeti... - kaže Katalinić i dodaje:

- Gledajući povijest, za Rijeku je i ovo velika stvar, no gledajući koliko ulažu posljednjih nekoliko godina, kakve uvjete imaju, mislim da su mogli, čak i morali puno više.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju