Obavijesti

Sport

Komentari 29

I Argentina im gleda u leđa: 15. titula Copa Americe za Urugvaj

I Argentina im gleda u leđa: 15. titula Copa Americe za Urugvaj
20

Nogometaši Urugvaja pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Copa Americe. U finalu su slavili protiv Paragvaja s 3-0. Dvaput je zabio Diego Forlan, a jednom Luis Surez...

VIDEO

Smiješan je ovaj Paragvaj, pa ljudi nisu nikog dobili, a u finalu su, komentirali su mnogi uoči utakmice Urugvaja i Paragvaja, posljednje utakmice ovogodišnje Copa Americe.

- Zanimljivo kako svi preskaču onaj dio da nismo niti izgubili utakmicu - branili su se iz Paragvaja koji je u finale prošao zahvaljujući pet remija i dva prolaza dalje nakon penala.

No Urugvaj im nije dao niti malo šanse. Tri komada u mreži rastužila su Larissu Riquelme i navijačice u crveno-bijelim dresovima. 

- Sad smo svima pokazali da smo najjača momčad u Južnoj Americi. Mnogi su sumnjali da je četvrto mjesto na SP-u slučajnost, a sad su ponovno vidjeli našu snagu - rekao je Luis Suarez, najbolji strijelac Copa Americe s četiri gola i igrač utakmice protiv Paragvaja.

Dokazali smo da smo najbolja momčad u Južnoj Americi. Svi su vidjeli našu snagu, rekao je Luis Suarez

Žestoko su jurnuli Forlan, Suarez i društvo i Paragvaj prvih 10 minuta nije niti prešao centar. A u 12. je na semaforu već svjetlilo: Urugvaj - Paragvaj 1-0. Luis Suarez fintom se oslobodio braniča i sjajno zabio ljevicom kraj nemoćnog golmana Paragvaja. Zaista su smiješno u tim trenucima izgledali paragvajski igrači. Poput lokalnog trećeligaša nabijali su loptu što dalje iz svoje polovice. 

Paragvaj je u utakmicu ušao s podatkom koji mu nikako ne ide u korist. Na Copa Americi 64 godine ne zna za pobjedu protiv Urugvaja. A da će tako i ostati najavio je Diego Forlan koji je u 42. minuti zabio za 2-0. Pogreška veznog reda Paragvaja i Urugvajci su u tri poteza zabili. Ponovno ljevica, no ovaj put strijelac je Forlan. S tim se rezultatom otišlo i na poluvrijeme.

Malo su se probudili Paragvajci u nastavku i preko Valdeza uzdrmali prečku. Nekoliko puta su još zaprijetili, no nisu više od toga mogli. Mogli su još jedino primiti gol. Diego Forlan "okrunio" je sjajnu predstavu svoje momčadi golom u 90. minuti utakmice. Urugvaj je zasluženo osvojio 15. titulu na Copa Americi. Time je preskočio Argentinu s kojom je dosad bio izjednačen na vrhu s 14 naslova.

Zanimljivosti uoči utakmice:

Urugvaj i Paragvaj sastali su se 67 puta, uz 31 pobjedu Urugvaja i 23 Paragvaja

Na Copa Americi igrali su 24 puta (13 pobjeda Urugvaja, šest Paragvaja)

Do ove utakmice nikad nisu međusobno igrali u finalu 

Paragvaj je u finalu prvi put nakon 1979. godine

Urugvaj je posljednju Copu uzeo prije 16 godina

Paragvaj nije slavio protiv Urugvaja na Copi 64 godine

Copa America, finale:

Urugvaj - Paragvaj 3-0 (Suarez, Forlan2)

>>>Sve o netom završenoj Copa Americi čitajte u SPECIJALU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta