Obavijesti

Sport

Komentari 1

I drugi hrvatski trener u samo tri dana napustio je Sarajevo

I drugi hrvatski trener u samo tri dana napustio je Sarajevo

Goran Sablić nakon šest mjeseci na Koševu odlazi iz Sarajeva. Kako su priopćili iz kluba, na terenu se vidi sve što nije funkcioniralo i žele promjenu. Na Badnjak je iz Željezničara otišao Tomo Ivković

VIDEO

Prije početka sezone hrvatski su treneri preuzeli oba sarajevska nogometna premijerligaša. Tomislav Ivković (61) zasjeo je na klupu Željezničara, a Goran Sablić (42) postao je trener Sarajeva. No nijedan neće dočekati Novu godinu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Samo tri dana nakon što je Ivković zatražio razlaz sa Željom, Sablić je sporazumno napustio "bordo tim" s Koševa. Kako su iz kluba izvijestili na službenim stranicama, željeli su napraviti promjenu jer je prošlosezonski doprvak čak 20 bodova iza vodećeg Zrinjskog i drži skromno četvrto mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO: Priča o Inat kući u Sarajevu

Pokretanje videa...

Inat kuća u Sarajevu VIDEO

"Uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti u kojima se klub našao početkom i sredinom godine te razumijevajući da je bilo očekivano da se na terenu vidi sve ono što nije funkcioniralo na odgovarajućem nivou unutar kluba, klub ovom odlukom želi nastaviti putem promjena koje će donijeti novu energiju i kvalitetnije rezultate", objasnili su iz FK Sarajeva.

Bivši hrvatski reprezentativac i trener RNK Splita, Širokog Brijega, Šerifa i druge momčadi Hajduka u 23 utakmice u Sarajevu pobijedio je deset puta, pet puta remizirao i čak osam puta izgubio. Doduše, uveo je momčad u četvrtfinale kupa.

- Želimo napraviti potrebne iskorake u smjeru nove vizije te s novim ljudima na ključnim pozicijama ostvariti i u organizaciji Kluba i na terenu rezultate kakvim Fudbalski klub Sarajevo stremi. Gospodinu Goranu Sabliću zahvaljujemo što je bio uz klub u jednom od najtežih razdoblja u njegovoj povijesti, u kojem je bio i više od trenera.  Zbog toga će u našem klubu uvijek biti dobrodošao i imati prijatelja. Uvijek je nastojao da, usprkos zahtjevnim okolnostima, napravi najbolje za klub i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri - rekao je predsjednik upravnog odbora Sarajeva Ismir Mirvić.

Podsjetimo, Ivković je na Badnjak e-mailom zatražio raskid ugovora sa Željezničarom nakon što su Grbavicu napustili predsjednik Nazif Hasanbegović i članovi uprave Kerim Karavdić i Mustafa Nurko. Klub traži novog vlasnika u Americi dok, kako tvrdi Ivković, nema za osnovne troškove.

"U srijedu, kad sam dobio mail od upravnog odbora u kojem je pisalo da ne mogu jamčiti da u sljedećih šest mjeseci mogu osigurati osnovne stvari, znači plaće za igrače, zaposlenike kluba, omladinsku školu i za sve koje su tamo u Želji, dva dana sam razmišljao i donio odluku koja nije bila jednostavna jer sam se zaista dosta vezao za klub i za igrače, najviše za igrače i nisam mogao dozvoliti da se ta patnja i dalje nastavi", objasnio je Ivković, koji je Želju ostavio dva boda iza gradskog rivala, na šestom mjestu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića